Aktuelnosti

CJB Banjaluka: Svaki treći autobus neispravan

kuljani put gbl

BANJALUKA, 19. septembra –  Banjaluka: Od 25 autobusa gradskog i prigradskog prevoza koji su u toku pojačane kontrole tehničke ispravnosti upućeni na vanredni tehnički pregled, njih osam je zbog tehničke neispravnosti isključeno iz saobraćaja, objavio je Glas Srpske. - Kod ovih autobusa utvrđeni su neispravni uređaji za zaustavljanje i upravljanje, osvjetljenje i signalizaciju, te pneumatici i tahografi – rekla je ... Opširnije »

Sestra sumnja da je Bojan Koprena otet

koprena gbl

BANJALUKA, 18. septembra – Bojana Koprena, sestra Bojana Koprene (26) iz Banjaluke, koji je nestao 7. jula, sumnja da je on otet, a ne ubijen. Ona je pozvala osobe koje ga drže da se njoj obrate, te poziva sve koji nešto znaju da se jave porodici. Prema njenim riječima, policija njima nije rekla da sumnjaju da je Bojan ubijen, iako ... Opširnije »

Brojne aktivnosti za Dan bez automobila

dan bez automobila gbl

BANJALUKA, 18. septembra – Grad Banjaluka će i ove godine brojnim aktivnostima obilježiti 22. septembar, Međunarodni dan bez automobila, a slogan ovogodišnje sedmice mobilnosti je “Naše ulice, naš izbor”. Na taj dan dva časa biće obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, kada će biti izvršeno mjerenje aerozagađenja, objavile su Nezavisne novine. Pored toga biće realizovana i aktivnost “Parkiraj ... Opširnije »

Vrbasku lastu skakala 23 skakača

vrbaska lasta gbl

BANJALUKA,, 14. jula – Ni kiša nije spriječila 23 skakača iz RS i Srbije da juče, skokovima sa Gradskog mosta, otvore 61. manifestaciju “Ljeto na Vrbasu 2014”, koju je organizovala banjalučka Turistička organizacija. - Ove godine skakačima se pridružila i jedna djevojka. Pored skokova sa mosta, juče je održana i “Pasuljijada” za sve ljubitelje ovog specijaliteta – rekao je samostalni ... Opširnije »

Eko festival »Dani vrbasa« u Banjaluci

dani vrbasa eko gbl

BANJALUKA, 07. jula – Udruženje građana „Green Vrbas – Zelena rijeka Vrbas“, u saradnji sa Centrom za socio-ekološki razvoj, organizuje u Banjaluci 11. i 12.jula dvodnevni eko festival „Dani Vrbasa“ Eko festival će zvanično biti otvoren u ljetnoj bašti motela „Ortodox“ 11. jula, uz promociju Evropskog prvenstva u kajaku, te likovnu koloniju s dječijim crtežima kao poklon rijeci. Planirano je ... Opširnije »

Visoka koncentracija polena trave

polen trave gbl

BANJALUKA, 03. jula – Polenski semafor na internet stranici grada pokazuje da je koncentracija polena trave veoma visoka i da može izazvati alergijske reakcije i kod zdravih osoba, objavio je Glas Srpske. Istovremeno, koncentracija koprive kod alergičnih osoba izaziva alergijske reakcije, dok koncentracija polena kiselice i bokvice može izazvati alergijske reakcije kod izuzetno osjetljivih osoba. Prognoza predviđa opadanje koncentracije polena ... Opširnije »

Banjalučanin krao iz prodavnice

kradljivac gbl5

BANJALUKA, 03. jula – Dvadesetčetvorogodišnji Banjalučanin čiji su inicijali M.G. uhapšen je, nakon što je provalio u samostalnu trgovinsku radnju iz koje je ukrao novac, cigarete i druge artikale. M.G. je tešku krađu izvršio prošle noći u Zmijanjskoj ulici u banjalučkom naselju Lauš, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka, objavila je SRNA. Policija je kod kradljivca pronašla ukradene predmete, ... Opširnije »