Aktuelnosti

TRAGEDIJA POTRESLA BANJALUKU: Majka iznenada umrla dan nakon poroda

ukc

BANJA LUKA, 19. avgusta -Tridesetdevetogodišnja Dušanka Đurđević iz Banjaluke preminula je iznenada u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, nakon što je carskim rezom rodila zdravo treće dijete, saznaje Srpskainfo. Majka dva dječaka i tek rođene djevojčice primljena je prošle sedmice bez bilo kakvih poteškoća, a i sam porod protekao je bez problema. Dan kasnije, u svega par minuta, ... Opširnije »

OBILIĆEVO: Konačno spojena Ulica braće Jugovića

ulica 2

BANJA LUKA, 19. avgusta - Dio saobraćajnice u Ulici braće Jugovića, kod ukrštanja sa Pionirskom ulicom, danas je asfaltiran, čime je napokon omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja ovom ulicom, koje je već decenijama bilo onemogućeno zbog „kuće na putu“, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. Zbog kuće koja se nalazila na trasi puta, ova ulica do sada je bila „presječena“, ... Opširnije »

VOZAČI, SMANJITE GAS! Do 30. septembra “dual” kontroliše brzinu na području Banjaluke

dual

BANJA LUKA, 19. avgusta - Radarski sistem “dual” od sutra do 30. septembra kontrolisaće brzinu vozila na putevima u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka, najavljeno je iz ove uprave. Ovaj sistem podrazumijeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja. – Radarski sistem evidentira brzinu na obje saobraćajne trake u dnevnim i noćnim uslovima, a uređaj istovremeno detektuje više vozila u ... Opširnije »

GRAĐANI ŠOKIRANI: Nesvakidašnja “pojava” u centru Banjaluke razbjesnila sve

ulica 1

BANJA LUKA, 19. avgusta - Velika količina zemlje otežava saobraćaj u centru Banjaluke, na raskrsnici ulica Vojvode Radomira Putnika, Bulevar Živojina Mišića, Gavre Vučkovića i Gundulićeve. – Ovo je sigurno “ispalo” sa kamiona koji odvoze zemlju sa obližnje građevine, ali nije u redu da oni koji su odgovorni ignorišu ovakav propust, jer bi neko mogao nastradati – izjavio je revoltirani građanin. ... Opširnije »

Banjalučanin osumnjičen da je iz kafića ukrao 100 KM siće i alkohol

kradja

BANJA LUKA, 19. avgusta – Tridesetsedmogodišnji Banjalučanin Vedran N. uhapšen je zbog sumnje da je iz kafića u ovom gradu ukrao novac i alkoholna pića, saznaju “Nezavisne”. Iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su, navodeći inicijale uhapšenog, da je krivično djelo teška krađa počinjeno u subotu. “Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 17.08.2019. godine, postupili su po zaprimljneoj prijavi, identifikovali i ... Opširnije »

Kreću kontrole svadbenih salona i „keteringa“

kontrole

BANJA LUKA, 19. avgusta - Gradska inspekcija će u narednim danima pooštriti kontrole svadbenih salona i ugostiteljskih objekata koji pružaju usluge na bazi „keteringa“, saopšteno je iz Odjeljenja za inspekcijske poslove. Tržišna inspekcija će iz svoje nadležnosti, prije svega, kontrolisati posjedovanje rješenja o registaraciji i izdavanju odgovarajućeg računa za pružene ugostiteljske usluge, dok će Inspekcija rada kontrolisati prijavu radnika i naplate ... Opširnije »

Gradonačelnik Radojičić položio vijence na spomenik Petru Kočiću

gradonacelnik

BANJA LUKA, 19. avgusta - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić položio je danas vijence na spomenik Petru Kočiću u istoimenom parku u centru grada, te istakao značaj čuvanja sjećanja na ovog velikog pisca, kako bi njegovo djelo i riječ nastavili da žive u narodu. Radojičić je istakao da Kočićevo djelo živi i ima snažan uticaj u narodu, te da je njegova riječ ... Opširnije »