Aktuelnosti

Banjaluka dobija još jedan praznik

untitled

BANJALUKA, 11. februara – Javna rasprava o Nacrtu odluke o izmjeni Statuta grada biće održana 18. februara u Banskom dvoru u 18 časova, a tema rasprave je prijedlog da se 21. novembar uvede kao gradski praznik, kojim bi se obilježavao dan oslobođenja grada u Prvom svjetskom ratu.    FOTO: N.N. | Banjaluka dobija još jedan praznik Cilj rasprave je da ... Opširnije »

Motike i Bukvalek bez struje

struja-1-440x315

BANJALUKA – Zbog izvođenja radova na elektromreži danas od devet do 14 časova struje neće imati potrošači u dijelovima ulica Koste Jarića, Brusina i Hilandarska, saopšteno je iz “Elektrokrajine”. U ovom produzeću dodaju da u istom periodu električnu energije neće imati stanovnici dijelovi naselja Motike i Bukvalek. Iz “Elektrokrajine” napominju da u slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odgođeni. Opširnije »

BANJALUČANIN NA ČELU UDRUŽENJA SRPSKIH STUDENATA U ŠVAJCARSKOJ

IMG_20190210_131344_330

  BANJALUČANIN NA ČELU UDRUŽENJA SRPSKIH STUDENATA U ŠVAJCARSKOJ: Trudimo se da promovišemo srpsku kulturnu baštinu i običaje   Udruženje srpskih studenata u Švajcarskoj proslavilo je sinoć u Svetotrojičinom hramu u Cirihu krsnu slavu ovog udruženja Svetog Fotija Carigradskog. Proslavi su, uz članove ovog udruženja, prisustvovali ambasador BiH u Švajcarskoj Anđelko Grahovac, generalni konzul Srbije u Švajcarskoj Zoran Jeremić i ... Opširnije »

Bez struje 21 banjalučka ulica

struja-1-440x315

BANJALUKA – Zbog izvođenja radova na elektromreži bez struje će danas od devet do 14 časova biti dijelovi naselja Bukvalek, Duga Ravan, Jagare i Spajinci. Takođe u tom periodu struje neće imati ni dijelovi ulica Krajiškog proleterskog bataljona, Krajiškog odreda, Petra Velikog, Bogdana Marića te Bolanog Dojčina. “U istom tom periodu bez struje će ostati i dijelovi ulica Jaše Ignjatovića, ... Opširnije »

Penzije uvećane za 2,17 odsto

PARE11

BIJELJINA – U Republici Srpskoj jutros je počela isplata januarske penzije uvećane za 2,17 odsto, nakon redovnog usklađivanja sa porastom troškova života i prosječnom platom. Foto N.N.| Počela isplata januarske penzije, uvećane za 2,17 odsto Šefa kabineta direktora Fonda PIO Srpske Tihomir Joksimović rekao je Srni da je januarska penzija uvećana svim korisnicima prava. “Riječ je o redovnom godišnjem usklađivanju ... Opširnije »

Slađana Babić novi direktor kompanije Blicnet

Foto1 Sladjana Babic

BANJA LUKA, 2. februara – Slađana Babić, dosadašnji rukovodilac Sektora za korisničke odnose kompanije Mtel, 31. januara 2019. godine imenovana je na funkciju direktora kompanije Blicnet. Slađana Babić rođena je 1970. godine u Banja Luci. Diplomu master elektronike i telekomunikacija stekla je 1995. godine na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banja Luci. Svoju karijeru je započela kao glavni inženjer u PTT ... Opširnije »

SEMINAR KOMPANIJE ”DNA” U BANJALUCI: KAKO DO PRESELJENJA U AUSTRALIJU I DOBIJANJA AUSTRALIJSKE VIZE

aus

BANJA LUKA, 29. januara – SEMINAR KOMPANIJE ”DNA” U BANJALUCI: KAKO DO PRESELJENJA U AUSTRALIJU I DOBIJANJA AUSTRALIJSKE VIZE:   Opširnije »