Aktuelnosti

Počinje obnova društvenog doma u Piskavici

piskavica

BANJA LUKA, 09. decembra - Obnova društvenog doma u Piskavici uskoro bi trebalo da počne, nakon što je ovih dana izabran izvođač ovog posla. U okviru velikog plana obnove društvenih domova po prigradskim naseljima i selima, koji se provodi unazad tri godine, objekat doma u Piskavici dobiće novi krov i vanjsku stolariju. -U toku je žalbeni rok i ukoliko ne bude ... Opširnije »

Više povrijeđenih u sudaru autobusa i dva auta u Banjaluci

sudar

BANJA LUKA, 09. decembra -  Tri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u banjalučkom naselju Tunjice, potvrđeno je „Nezavisnim“ u Policijskoj upravi Banjaluka.  „U nezgodi su učestvovali dva automobila i autobus“, rekli su u PU Banjaluka. Zbog ove nezgode saobraćaj u ovom dijelu grada je bio obustavljen oko 40 minuta. Više informacija o ovoj nezgodi biće poznato nakon ... Opširnije »

U Banjaluci trenutno aktivno 98 gradilišta

gradiliste

BANJA LUKA, 09. decembra – Na teritoriji grada trenutno je aktivno 98 gradilišta na kojima grade stambene i poslovne objekte veće od 400 metara kvadratnih, a prihodi od građevinskih naknada i jednokratnih renti su gotovo isti u odnosu na prošlu godinu i iznose oko 14 miliona KM, rekli su u Odjeljenju za prostorno uređenje. Slobodan Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno ... Opširnije »

IZA DISKRETNIH MASAŽA KRILA SE PROSTITUCIJA: Banjalučka policija uhapsila Tamaru i Nermu iz Mostara

prostitucija

BANJA LUKA, 09. decembra - Mostarke Tamara J. (32) i Nermina B. (47) uhapšene su u subotu u  Banjaluci zbog sumnje da su se mjesecima bavile prostitucijom, potvrđeno je za Srpskainfo. Izvor Srpskainfo pojasnio je da su pomenute Mostarke imale razrađen plan dolaska do mušterija, a svoje usluge su nudile preko interneta. Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić je rekla, navodeći inicijale, ... Opširnije »

Suđenje Nenadu Suziću zatvoreno za javnost

sudjenje

BANJA LUKA, 09. decembra - Suđenje Nenadu Suziću (69), bivšem ministru prosvjete i kulture koji je optužen za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina, jutros je zbog zaštite žrtve, nastavljeno iza zatvorenih vrata. Suđenje se, kako saznajemo nastavilo saslušavanjem svjedoka a cijeli proces biće  zatvoren za javnost. Protiv Suzića je krajem septembra, optužnicu podiglo Okružno tužilaštvo u Banjaluci i ona je ... Opširnije »

Servisne informacije za 9. decembar

info

BANJA LUKA, 09. decembra - Servisne informacije za ponedjeljak, 9. decembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Banjaluci se dogodilo pet krivičnih djela, a jadvni red je narušen dva puta. Dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice lakše povrijeđeno. Služba hitne pomoći U službi hitne pomoći pregledan ... Opširnije »

Banjalučanke pred sudom zbog prostitucije

prostitucija

BANJA LUKA, 08. decembra - Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka podnio je zahtjev da zbog prostitucije bude pokrenut prekršajni postupak protiv dvije osobe čiji su inicijali T.J. i N.B. Policija je juče ispitala T.J. i N.B. zbog prostitucije, jer su došli do saznanja da na području Banjaluke od februara pružaju seksualne usluge uz novčanu naknadu, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka. ... Opširnije »