Cvijanović: Protiv terorizma se boriti zajednički i odlučno

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović osudila je teroristički napad na Novom Zelandu u kojem su na molitvi ubijeni ljudi, a veliki broj njih povrijeđen, navodeći da je ovo napad na trajne civilizacijske vrijednosti koji iznova upozorava na neophodnost zajedničke i odlučne borbe.

20190315154414_527938
Foto: N.N.

“Očekujemo da svi odgovorni za ovaj napad budu kažnjeni, a porodicama stradalih, narodu i vlastima Novog Zelanda upućujemo izraze najdubljeg saučešća”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da će Republika Srpska i njene institucije nastaviti sa snažnim zalaganjem za jačanje regionalne i međunarodne saradnje u borbi protiv svih bezbjednosnih prijetnji, posebno terorizma i ekstremizma, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

U napadima na džamije u gradu Krajstčerču na Novom Zelandu ubijeno je 49 ljudi, a pedesetak je ranjeno.

Među uhapšenima je državljanin Australije Brenton Tarant /28/ iz Novog Južnog Velsa koji je uživo prenosio preko interneta masovnu pucnjavu u džamiji El Nur.

(https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Cvijanovic-Protiv-terorizma-se-boriti-zajednicki-i-odlucno/527938)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javna. Obavezna polja su označena sa *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>