Vrtić u Domu “Rada Vranješević” otvara vrata za Svetog Nikolu

vrtic

BANJA LUKA, 13. septembra - Vrtić u sklopu Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” u Banjaluci trebalo bi da bude otvoren do krsne slave Doma, Svetog Nikole, potvrdio je za “Nezavisne” Vladimir Kajkut, direktor Doma, i dodao da će u njemu biti mjesta za 60 mališana.

Prema njegovim riječima, postupak javne nabavke je otvoren u ponedjeljak, a ako se uspješno okonča očekuje da već početkom oktobra najpovoljniji ponuđač počne sa drugom fazom izgradnje vrtića i opremanjem.

“Vjerujem da bi radovi na opremanju i rekonstrukciji mogli trajati oko mjesec, jer nema još puno posla, i da bismo već u novembru imali zaokruženu priču i napokon završili vrtić”, rekao je Kajkut.

Dodao je da je nakon toga vrtić potrebno registrovati kod Ministarstva prosvjete i kulture RS i Suda, tako da je možda najrealnije da bude otovren 19. decembra, za Svetog Nikolu.

Uz pomoć 100.000 evra donacije Vlade Srbije biće izgrađen dugo očekivani vrtić u sklopu Doma, a dio sredstava biće iskorišten i za opremanje već postojećih jaslica.

“Novi kutak za mališane biće opremljen najnovijom opremom koja je neophodna za razvoj i obrazovanje štićenika Doma, a u postojećim jaslicama biće zamijenjen namještaj i pribor”, istakao je Kajkut.

Jedina institucija za zbrinjavanje djece u RS dobiće najsavremenije uslove za rad s mališanima najmlađeg uzrasta.

“Naša želja je da, pored najboljih uslova, radimo i na socijalizaciji mališana i zbog toga će ovaj vrtić biti dostupan onima koji nisu štićenici Doma”, rekao je Kajkut.

U narednom periodu će zbog projekta “Manje djece u domu, više u hraniteljskim porodicama” kontinuirano biti smanjivan broj djece smještene u ovoj ustanovi, tako da u vrtiću može biti zbrinut eventualni višak radnika da ne bi ostali bez posla.

“Od naplate usluga mogu se obezbijediti i određena sredstva kako bi se poboljšao kvalitet života djece koja su smještena u Domu, a doprinijeće i smanjenju broja djece iz naselja Kočićev vijenac koja su na listi čekanja za vrtić”, zaključio je Kajkut.

(Nezavisne)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javna. Obavezna polja su označena sa *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>