stipendije

BANJA LUKA, 01. septembra – Od sutra, 2. septembra, otvoren je konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2019/2020. godinu, u okviru gradskog programa stipendija, za koji će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 1,6 miliona KM. Konkurs je otvoren za prijave u narednih mjesec dana, odnosno do 2. oktobra, a srednjoškolci će stipendiju moći ostvariti po jednom od sljedećih osnova: prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi i za deficitarna zanimanja.

Planirano je da u narednoj školskoj/akademskoj godini iz budžeta Grada bude izdvojeno 1,6 miliona KM za učeničke i studentske stipendije. Učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 80 KM, a za deficitarna zanimanja 160 KM – ističu u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport. Za stipendije, namijenjene deficitarnim zanimanjima, mogu se prijaviti učenici koji se školuju za sljedeća zanimanja: bravar, zidar/zidar-moler i mesar.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, putem prijemne kancelarije Gradske uprave (kancelarija 16). Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, zainteresovani mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi (pretinac broj 64), a nalaze se i na ovoj internet stranici. Sve informacije o javnom konkursu zainteresovani mogu dobiti putem telefona broj: 051/244-494 i 051/244-496 ili direktno u kancelarijama broj 23 i 24 Gradske urpave.

Što se tiče minule školske godine, sve obaveze prema gradskim stipendistima su u potpunosti izmirene, nakon što su tokom prošlog mjeseca izmirena deveta i deseta rata stipendija.

(Banjaluka.net)