BANJA LUKA, 29. maja – Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da ove godine grad svoju krsnu slavu – Spasovdan dočekuje u drugačijim okolnostima, ali da iz ove krize izlaze sigurni u zdravstvenom smislu.

– Svi pokazetelji koje imamo posljednjih dana govore o tome da se epidemija virusa korona smiruje i da smo kroz taj veliki izazov prošli. Ostaju socijalne i ekonomske posljedice, ali smo odlučili da uz sve probleme i izazove, nastavimo istim razvojnim putem”, naglasio je Radojičić novinarima u Banjaluci.

Čestitajući Banjalučanima krsnu slavu grada Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan, Radojičić je podsjetio da je Grad posljednjih godina pravio ozbiljne razvojne korake, te izrazio očekivanje da će nastaviti tim putem.

– To znači veliki broj ulaganja, poboljšavanje uslova života, gradnju komunalne infrastrukture, vrtića, saobraćajnica, mostova i svega što građanima treba – poručio je Radojičić.

Radojičić je naveo da je Grad posljednjih godina otvarao po nekoliko hiljada novih radnih mjesta, da trenutno ima povećan broj nezaposlenih, ali je izrazio nadu da će i u oblasti zapošljavanja krenuti uzlaznom putanjom.

Juče je krsnu slavu – Spasovdan, Radojičić je čestitao i gradovima Beograd i Istočno Sarajevo.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić napomenuo je da je Grad preduzeo sve aktivnosti kada je u pitanju zaštita zdravlja stanovništva i javnog zdravlja.

– Nadam se da ćemo prevazići posljedice koja sada osjećamo i da ćemo se vratiti investicionim aktivnostima koje smo imali prije pandemije. Želim da istaknem da su građani bili dosta odgovorni i nadam se da će tako biti i dalje – rekao je Talić.

Obilježavanje slave grada počelo je Svetom arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu Hrista Spasitelja, koju služi Njegovo preosveštenstvo episkom banjalučki Jefrem.

(Srna)