Bilo da je riječ o duvanju svjećica, pjevanju rođendanske pjesme ili mazanju torte po licu, svaka zemlja ima svoju rođendansku tradiciju. Ipak, proslave 25. za žene, odnosno 30. rođendana za muškarce pribojavaju se pripadnici oba pola u Danskoj, zbog neobične tradicije.

Kako objašnjava Tiktokerka Keli Luiz, u Danskoj se 25. rođendan žene smatra prekretnicom, posebno ako još nije udata. U jednom od svojih video snimaka pokazala je i kako se ta “prekretnica” obilježava, prenosi Unilad.

Tradicija kaže da za 25. odnosno 30. rođendan kod muškaraca, ukoliko slavljenici još uvijek nisu u braku, prijatelji i prodica ih vezuju za najbliži stub, drvo ili čak saobraćajni znak i zaliju vodom, a zatim po njima posipaju cimet.

Neki Danci su u tradiciju odlučili da uključe i kreativnost, pa umjesto da na svoje prijatelje proliju samo kantu vode, koriste crijeva, a umjesto nekoliko šaka cimeta, umiju da ih “počaste” sa nekoliko kilograma pomoću raspršivača za lišće. Kako je to Keli lijepo objasnila: “Količina koju ćete dobiti u velikoj mjeri zavisi od morala vaših prijatelja”.

Keli, takođe, otkriva i da ista tradicija važi i za muškarce sa tom razlikom što se po njima posipa biber umjesto cimeta, prenosi Blic.

(Srpskainfo)