kavez

BANJA LUKA, 10. februara – Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP) Danica Gnjatović rekla je da su policijski službenici u jučešnjoj akciji “Kavez” zaplijenili više od 300 grama raznih vrsta droge, novac, oružje i opremu za pripremu i mjerenje narkotika.

– Do sada je pronađeno oko 300 grama marihuane, 10 grama heroina, 24 mililitra tečnog metadona, četiri pištolja, oko 2.000 KM, oko 2.400 evra, više digitalnih vaga za precizno mjerenje, veći broj drobilica za mrvnjenje marihuane, te više mobilnih telefona, SIM kartica i rokovnika – potvrdila je Gnjatovićeva za Srpskainfo.

Prema saznanjima Srpskainfo uhapšeni su: Savo Čolić, Dragan Narančić, Lora Glušica, Branimir Marsenić, Bojan Mudrinić, Goran Mirković, Radovan Stanković, Vinko Đurić, Vladimir Malić, Marija Bujak, Milorad Zurnić, Milenko Samardžić, Miladinko Malić i Marko Miljević.

Većina njih je od ranije poznata policiji po teškim krivičnim djelima, a jedan je odslužio kaznu za teško ubistvo. Zanimljivo je da je među njima i bivši policajac, koji je takođe već bio u zatvoru.

Oni su osumnjičeni da su se bavili proizvodnjom i prometom droge.

Akcija “Kavez” počela je jutros s ciljem razbijanja organizovane kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom i prometom droge.

Policijski službenici su izvršili pretrese na više lokacija na području Banjaluke, Zvornika, Bijeljine i Doboja.

Akciju sprovode policijski službenici Uprave MUP za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa službenicima policijskih uprava Banjaluka, Zvornik, Bijeljina i Doboj, te pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice i Jedinice žandarmerije.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

(Srpskainfo)