BANJALUKA, 08. decembra – Tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva je nakon ispitivanja uhapšenih lica u akciji “Loto”, u kojoj je uhapšeno 14 lica osumnjičenih za nezakonitu dodjelu invalidskih penzija, predložio određivanje mjere pritvora za dva lica iz Banjaluke, rekla je Srni potparol ovog tužilaštva Maja Đaković–Vidović.

Vidovićeva je istakla da se prijedlog određivanja pritvora odnosi na Drenku Petrović i Nadu Kukavica, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo pomaganje u primanju mita. Tužilac je predložio određivanje mjere pritvora zbog bojazni da će osumnjičeni na slobodi uticati na svjedoke, objavila je SRNA.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.

Ostalih 12 osumnjičenih lica, koja su uhapšena u zajedničkoj akciji “Loto” koju provodi Okružno tužilaštvo i inspektori Uprave Kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, puštena su nakon ispitivanja da se brane sa slobode.

U akciji “Loto” u petak, 6. decembra, uhapšeno je 14 lica osumnjičenih za nezakonitu dodjelu invalidskih penzija licima koja na to nemaju pravo.

Akcija “Loto” biće nastavljena i u narednom periodu, potvrdila je Vidovićeva.