BANJALUKA. 24. marta – Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović najavio je danas akciju proljećnog čišćenja grada, koja počinje 31. marta i trajaće do 19. aprila, a čiji je cilj sređivanje i uljepšavanje grada i razvijanje svijesti o zaštiti čovjekove sredine.

“Akcija počinje 31. marta u Osnovnoj školi (OŠ) `Miloš Crnjanski` u Mjesnoj zajednici /MZ/ Petrićevac, u OŠ “Sveti Sava” u MZ Lauš i OŠ “Slavko Rakita” u MZ Vrbanja”, rekao je Gavranović novinarima.

On je dodao da su u akciju uključeni svi vrtići i osnovne škole u Banjaluci i pozvao građane da se odazvou akciji, naglasivši da je za nju izdvojeno 50.000 KM, objavila je SRNA..

Prema njegovim riječima, od 25. aprila do 31. maja biće organizovana i akcija u kojoj će biti izabrano najuređenije školsko dvorište, najbolja zajednica etažnih vlasnika i najljepši balkon, a nagradni fond je 5.000 KM.

Gavranović je rekao da je predviđena i treća akcija pod nazivom “Sat za planetu Zemlju” u okviru koje će 29. marta od 20.30 do 21.30 časova biti ugašena svjetla na Administrativnom centru grada, značajnim kulturnim institucijama u centru gradu i javna rasvjeta.

On je apelovao na građane i medije da pomognu ove akcije, “kako bi Banjaluka bila najgostoljubiviji i najljepši grad u regionu”.