pregledi

BANJA LUKA, 18. oktobra – U prvim, preventivnim pregledima stanovništva Banjaluke, u okviru akcije „Za tvoje dobro“, obavljenim, za početak u Motikama i Česmi, zabilježen je izuzetno dobar odaziv naših sugrađana, pokazuju prvi podaci Doma zdravlja.

Tokom prva dva vikenda u oktobru pregledi su održani u naseljima Motike i Česma, gdje je pregledano ukupno 425 građana. Preglede u mjesnim zajednicama Motike i Česma obavljali su doktori porodične medicine, radiolozi i ginekolozi.

Od sutra, ekipe Doma zdravlja zdravlja „sele“ se u Šargovac, gdje će, s obzirom na veliku naseljenost ovog kraja, pregledi biti obavljani do 22. oktobra.

Nakon toga, pregledi će biti organizovani za mještane Aginog sela (26. oktobar) i Bočca (27. i 28. oktobar).  Svi pregledi biće obavljani u ambulantama porodične medicine u navedenim naseljima.

– Idućeg mjeseca, pregledi će biti obavljani u Dragočaju, gdje ćemo, s obzirom na veliki broj stanovnika, raditi 2,3, 9, 10, 16. i 17. novembra – napominju iz Doma zdravlja.

Pod sloganom „Za tvoje dobro“, od 6. oktobra ove godine, počela je realizacija besplatnih preventivnih pregleda na cijeloj teritoriji Banjaluke. Cilj ovog projekta je prevencija i rano otkrivanje bolesti, sa posebnim osvrtom na maligna oboljenja. Svi troškove akcije, koja će trajati godinu dana, snosiće Grad Banjaluka. Pregledi će obuhvatati stanovništvo od 18 do 70 godina starosti u svakoj od mjesnih zajednica.

(Srpskainfo)