prevarant

BANJA LUKA, 14. februara – Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 12.02.2020. godine identifikovali su i slobode lišili lice inicijala R.N. zbog osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Prevara“, „Falsifikovanje isprave“ i „Krađa“.

Policijska uprava Banja Luka, apeluje na sve građane da ukoliko su na bilo koji način oštećeni od strane navedenog lica da obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pozivom na brojeve telefona 122 ili 051/337-201.

Naime, on se sumnjiči da je izvršio krivično djelo „Falsifikovanje isprave“, na način da je napravio lažnu vozačku dozvolu i ličnu kartu Bosne i Hercegovine,  i ličnu kartu Republike Srbije, a sve na ime Mihailo Milivojac. Predstavljajući se kao Mihailo Milivojac izvršio je i krivično djelo „Prevara“, na način da je iznajmio stan od oštećenog lica, ne plativši najam. Iz navedenog stana je otuđio televizor čime je počinio krivično djelo „Krađa“.

Za R.N. je od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Osnovnog suda Bijeljina bilo raspisano šest potraga zbog počinjenih krivičnih djela „Prevara“.

O navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Lice je nakon završene kriminalističke obrade, predato u Okružni centar Sudske policije Banja Luka.

(ATV)