centar

BANJA LUKA, 06. oktobra – Tim za male intervencije u prostoru izabrao je idejna rješenja za izvođenje privremenih umjetničkih instalacija u pasažima u strogom centru grada, tačnije u ulicama Veselina Masleše i Kralja Alfonsa.

Zahvaljujući ovom projektu, neugledni pasaži poprimiće sasvim nov i intrigantan izgled, tako da će biti svojevrsna atrakcija u centru grada.

– Cilj projekta „Tri pasaža“ je povezivanje otvorenih javnih prostora gradskog centra, naglašavanje alternativnih pješačkih pravaca i oživljavanje niza otvorenih javnih prostora. U okviru ovog projekta dajemo priliku mladim umjetnicima da preispitaju i kreiraju doživljaj urbanog prostora i identiteta centra Banjaluke – rekao je šef Tima za male intervencije u prostoru Milenko Stanković.

pasazi

On naglašava da, istovremeno, projekat promoviše kulturu i umjetnost, te podstiče razvoj lokalne umjetničke scene, prije svega mladih i umjetnika na početku karijere.– Za pasaž 1 odabrano je zajedničko rješenje autora Milice Čvokić i Nataše Konjević, za pasaž 2 – rješenje autora Željke Paić, a za pasaž 3 odabrano je rješenje autora Dragoslava Malinića – naveo je Stanković.

Kako je planirano, pasaži će biti oslikani sredinom ovog mjeseca.

(Banjaluka.net)