BANJALUKA, 13. maja – Što se nas igrača tiče, utakmica je potpuno čista i ne bojimo se nikakvih testiranja, kaže Asmir Avdukić, golman Borca, nakon što se pojavila informacija da bi banjalučki klub mogao da podigne prijavu za namještanje meča s Travnikom.

Poraz Borca od Travnika u 30. kolu BHT Premijer lige BiH uzburkao je duhove na Gradskom stadionu, posebno zbog činjenice da je domaćin u prvom poluvremenu vodio 2:0, da bi u nastavku Travnik slavio 3:2 i uzeo tri boda, koja su mu garantovala ostanak u ligi. Nekima je takav rasplet bio sumnjiv, a Robert Zrilić, direktor kluba, nakon meča najavio je podizanje prijave protiv NN lica zbog namještanja, objavile su Nezavisne novine.

Draško Ilić, predsjednik kluba, kazao je da će na sjednici Upravnog odbora biti odlučno da li će biti podignute prijave.

“Ne očekujem da će direktor samoinicijativno podnijeti prijavu nego da će to predložiti na sjednici Upravnog odbora, koja će biti održana u četvrtak ili petak. Nećemo sjediti skrštenih ruku nego ćemo tražiti da sve bude preispitano. Podržaćemo direktora”, rekao je Ilić i oštro demantovao da je meč namješten, istakavši da su svi u klubu željeli pobjedu:

“Nakon susreta su počele priče o prodaji, što je apsolutno netačno. Ne osjećamo se krvima i od igrača smo tražili pobjedu. Ukoliko postoji krivac za poraz on će biti pronađen. Nismo zadovolji rezultatom i slijedi nam analiza i sigurno je da će neki igrači završiti na transfer-listi, dok je još rano za priču o pojačanjima.”

Da je susret s Travnikom bio regularan, tvrdi i kapiten Borca i dodaje da je spreman da ide na poligraf ako treba.

“Što se nas igrača tiče, utakmica je potpuno čista i ne bojimo se nikakvih testiranja. Ako je potrebno, ići ću na poligraf. Smatram da smo mi igrači ove sezone pokazali lojalnost prema klubu”, jasan je Avdukić, koji je istakao da je igračima i dalje teško nakon poraza na Gradskom stadionu.

Direktor kluba istakao je da podizanjem prijave ne upire prst ni u koga.

“Trenutno sam na putu i čim dođem u Banjaluku samoinicijativno ću otići u MUP i podnijeti prijavu za namještanje. Ne upirem prst ni u koga, ali su mi sumnjiva dešavanja na utakmici i red je da to istražimo. Već sam razgovarao s pojednim članovima Upravnog odbora i imam njihovu podršku”, kazao je juče Zrilić i dodao da će danas obaviti razgovor s igračima.

Sjednica UO

Sjednica Upravnog odbora FK Borac trebalo bi da bude održana u četvrtak ili petak, a na dnevnom redu će se naći analiza rezultata u proljećnom dijelu BHT Premijer lige BiH, te planovi u vezi s budućnošću kluba.