BANJALUKA, 13. juna – Da bi uštedjeli vrijeme i manje se zamarali, brojni pješaci radije se odlučuju za pretrčavanje ulice na zapadnom tranzitu nego za prelazak preko pasarela, pokazala je studija Agencije za bezbjednost saobraćaja RS.

“Istraživanje smo obavili na tri pasarele koje se nalaze na zapadnom tranzitu, u periodu od deset dana, u vremenu najveće gužve, od sedam do osam, te od 15 do 16 časova. Evidentirali smo 1.433 pješaka, a od ukupnog broja ispitanika 351 pješak uopšte nije koristio pasarele. Takođe smo zabilježili i dvije konfliktne situacije izazvane pješacima koji su pretrčavali ulicu”, kaže Milija Radović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS.

Prema njegovim riječima, analiza je pokazala razlike u broju pješaka koji koriste pojedine pasarele, uprkos tome što se one sa aspekta arhitektonsko-građevinskih rješenja, pogodnosti, bezbjednosti i ekonomičnosti znatno ne razlikuju, prenose “Nezavisne novine”.

Pasarelu koja povezuje Ulicu Maksima Gorkog iz naselja Paprikovac sa Ulicom Ive Andrića u naselju Centar pješaci najviše koriste.

“Ovu pasarelu koristi 91 odsto pješaka, a razlozi bi mogli biti u njenoj nešto boljoj pristupačnosti, jer je teren na prilazu pasareli iz pravca naselja Paprikovac uzdignut, tako da je skoro u nivou sa pasarelom”, kaže Radović.

Pasarelu koja spaja naselja Rosulje i Petrićevac koristi 75 odsto pješaka, dok pasarelu koja spaja naselja Nova varoš i Paprikovac koristi samo 52 odsto pješaka.

“Jedan od razloga bi mogao biti to što se na tom dijelu nalazi stacionarni radar za mjerenje brzine sa kamerom, tako da se vozila objektivno kreću manjom brzinom u odnosu na ostali dio posmatrane saobraćajnice”, kaže Radović.

Prema njegovim riječima, postoje tri grupe mjera koje bi pomogle većem stepenu korištenja pasarela.

“To su građevinske mjere, mjere na podizanju svijesti i mjere pojačane policijske kontrole pješaka koji ne poštuju propise”, dodaje Radović.

Kažnjavanje najefikasnije

Saša Babić, predsjednik Savjeta MZ Petrićevac, kaže da su novčane kazne za nesavjesne građane koji pretrčavaju ulicu najbolje rješenje.

“Pretrčavanje onolike saobraćajnice je čin nesavjesne osobe, koja dovodi u opasnost i sebe i vozače. Smatram da je najbolje rješenje postavljanje policajaca u blizini koji će kažnjavati one koje krše propise”, rekao je Babić.