BANJALUKA, 10. decembra – Aleksa Arsenić (21) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je u lokalu u Ulici Sime Matavulja pretukao sugrađanina Stefana G. (22) u subotu iza ponoći.

Arsenić je nakon kriminalističke obrade sproveden u banjalučko Okružno tužilaštvo na saslušanje, a dežurni tužilac zatražio je određivanje jednomjesečnog pritvora za osumnjičenog.

Pritvor je zatražen zbog bojazni da će osumnjičeni uticati na svjedoke, ali i što bi mogao ponoviti krivično djelo, s obzirom na to da je i ranije prijavljivan zbog nanošenja povreda.

Iz CJB Banjaluka danas je saopšteno da je policiji 9. decembra ove godine prijavljeno da je nepoznata osoba dva dana ranije, oko tri časa iza ponoći, u lokalu u Ulici Sime Matavulja, napala 22-godišnjeg mladića.

“Postupajući po navedenoj prijavi policija je utvrdila da je izvršilac A.A. iz Banjaluke i lice je istog dana lišeno slobode. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta A.A. će, uz izvještaj o teškoj tjelesnoj povredi, biti sproveden u nadležno tužilaštvo na dalje postupanje”, izjavila je danas Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Boris Udovčić, vlasnik noćnog kluba “Millenium”, u kojem osumnjičeni radi kao obezbjeđenje, kaže da se tuča nije dogodila u klubu već 100 metara dalje, te da u njoj nije ni učestvovao Arsenić, objavile su Nezavisne novine.

“Tuča između dvije grupe, odnosno 20 do 30 klinaca, bila je 100 metara dalje od kluba, ispred mikrokreditne organizacije ‘Mikra’. To je bilo dvadesetak minuta nakon fajronta u klubu i ja sam otišao da konobarima kupim hranu. Kad sam se vratio, vidio sam da se tuku dvije grupe. Nisam smio izaći iz auta, već sam pozvao policiju koja je došla za 10 minuta. Klinci su se, vidjevši policiju, razbježali”, ispričao je Udovčić.

Dodaje kako je tek jutros čuo da je Arsenić priveden zbog te tuče.

On je ujedno Arseniću dao alibi i naveo da je u vrijeme tuče osumnjičeni bio u “Milleniumu”, te da je pio piće, dok su konobari popisivali.

“Aleksa uopšte nije izlazio napolje i nije učestvovao u toj tuči i nije mi jasno kako je neko njega mogao prijaviti. To što se dešavalo na parkingu nema nikakve veze s klubom”, naveo je Udovčić.

Podsjetimo, u maju ove godine Arsenića je prijavio Mirko Glavić iz Banjaluke, koji je ispričao da mu je Arsenić pretukao sedamnaestogodišnjeg sina S.G. u klubu “Millenium”.