uhapsen

BANJA LUKA, 20. januara – K.M. iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je proizvodio i stavljao u promet opojnu drogu, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Pored toga, kako se navodi u saopštenju, uhapšeni je osumnjičen  i za krivično djelo ”omogućavanje uživanja opojnih droga”.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, 17.1.2020. godine, policijski službenici su u Gradišci, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi navedeno lice, kojom prilikom je  pronađeno 12,18 grama suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, koja je bila upakovana u aluminijsku foliju, tri medicinske šprice sa iglama u kojima se nalazi nepoznata materija, kašika na kojoj se nalazi topljena smeđa materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, mobilni telefon, rizle, kao i druge predmete”, stoji u saopštenju.

Pronađeni predmeti su izuzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

O navedenom događaju upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri protiv K.M. podnese izvještaj za počinjena krivična djela.

(Nezavisne)