hapsenje

BANJA LUKA, 07, oktobra  – Četrdesetjednogodišnji Igor Dragojević uhapšen je zbog sumnje da je izvršio više teških krađa, saznaju “Nezavisne”.

 Iz Policijske uprave Banjaluka u saopštenju je, uz inicijale, potvrđeno da je jedna osoba uhapšena zbog više krađa počinjenih od maja do septembra ove godine na području Banjaluke.

“Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 05.10.2019. godine oko 01,30 časova tokom opservacije, lišili su slobode I.D. kod kojeg su pronašli televizor, za koji je kasnije zaprimljena prijava da je otuđen iz porodične kuće u Banjoj Luci. Nakon saznanja za izvršena krivična djela protiv imovine, isplanirane su i realizovane aktivnosti, koje su rezultirale identifikovanjem i lišenjem slobode I.D, a daljim radom utvrđeno je da se sumnjiči da je od maja do septembra 2019. godine na području grada Banje Luke izvršio za sada sedam krivičnih djela ‘Krađa’ i ‘Teška krađa'”, navodi se u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

Kako nezvanično saznajemo, Dragojević je osumnjičen da je samo za jedan vikend ukrao četiri točka sa aluminijskim felugama i zimskim gumama iz radionice, zatim dva akumulatora iz dva vozila golfa 2 koja su bila parkirana na prostoru “TC Tropic”, rakijski kotao, LCD televizor, te razni alat.

Dragojević se sumnjiči da je iskorištavao odsustvo oštećenih i upotrebom podesnog alata i na vrata ili prozore ulazio u stambene i pomoćne objekte, odakle je krao novac, alat i električne uređaje, kao i da je iskorištavao nepažnju i iz neobezbjeđenih vozila, krao akumulatore akumulatore.

Procijenjena pričinjena šteta u ovim krivičnim djelima iznosi 8.000 konvertibilnih maraka.

O svim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv uhapšenog u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja predmeta, dostavi izvještaj.

Policijski službenici nastavljaju rad sa ciljem utvrđivanjem njegove povezanosti sa drugim izvršenim krivičnim djelima protiv imovine.

(Nezavisne)