BANJA LUKA, 10. maja – Banjalučanin D.B. uhapšen je juče zbog toga što je krijumčario migrante, a pored toga počinio je i više saobraćajnih prekršaja.

Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policija je obavila kontrolu „golfa“, kojim je upravljao D.B. iz Banjaluke.

Kontrolom je utvrđeno da je upravljao vozilom, iako mu je vozačka dozvola poništena.

– Kontrolom je takođe utvrđeno da je u navedenom vozilu prevozio pet migranata bez dokumenata – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji se izjasnio da u predmetnom događaju nema elemenata krivičnog djela.

Obavješten je i dežurni inspektor Terenskog centra za strance Banjaluka, koji je saopštio da se migranti sprovedu do autobuske stanice kako bi nastavili put ka jednom od prihvatnih centara.

– Zbog navedenih prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja od D.B. je vozilo je oduzeto, te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je, da je navedeni višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 2.193KM – istakla je Mučibabićeva.

(Srpskainfo)