ubistvo

BANJA LUKA, 27. novembra – Banjalučane je prije dva dana šokirala vijest da je u Boriku, u ulici Vase Glušca, u napuštenoj kući, pronađeno tijelo ugljenisanog muškarca. Odmah je prohujala vijest da je riječ o beskućniku i tu je uznemirenost pomalo utihnula.

Ubijen Bruno Rold?

 bruno-rold

Nezvanično se saznaje da je riječ o Bruni Roldu, a da je za njegovo ubistvo osumnjičen Petar Drljača. I tu je kraj daljnjim informacijama. Međutim, ako bi se udubili u ovaj slučaj, kojeg policija karakteriše kao ubistvo i pokušaj zataškavanja istog, došli bi do prave porodične tragedije. Jer, neko, iako okvalifikovan kao beskućnik, ima svoju istoriju, život i porodicu. Ili je bar imao.

Prije četiri godine ubijen mu sin

rold

Bruni je prije četiri godine ubijen sin. Aleksandar, mladić od samo 19 godina i to u dvorištu škole “Jovan Cvijić”, samo nekoliko stotina metara od Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Hronologija ubistva Aleksandra izgledala je ovako:

Zbog ubistva Aleksandra uhapšen je njegov vršnjak i komšija Anđelo Marković. Rold, učenik Srednje ugostiteljske škole, preminuo je na mjestu zločina usljed iskrvarenja zbog višestrukih uboda u grudi i stomak. Ubistvo se dogodilo nakon što su se ubica i žrtva dogovorili da neraščišćene razmirice riješe tučom na školskom igralištu. U tuči je deblji kraj izvukao Marković, a zatim je prišao Roldu i pružio mu ruku kako bi priznao poraz.

Rekao je Aleksandru: “Čestitam, ti si jači”. Kada mu je Aleksandar, ne sluteći šta mu se sprema, ispružio ruku, Anđelo je drugom rukom u kojoj je držao nož zamahnuo i izbo ga najmanje deset puta. I usmrtio ga.

Otac tugu utapao u alkoholu

Njegov otac Bruno Rold, poslije ovog događaja, svoje stalno mjesto utapanja tuge našao je u alkoholu. Viđali su ga svakodnevno ispred marketa i dragstora, gdje je nenametljivo sjedio i pio pivo. Ponekad bi, šeretski, po nekoga upitao za neki sitniš, ali nikad nije bio nametljiv, niti agresivan ili drzak. Naprotiv, i u ovom stanju, zadržao je urbane manire i često i djeci, koje roditelji dovedu u market znao kupiti poneki slatkiš.

Šta se zapravo dogodilo, zašto je usmrćen i potom zapaljen, pokazaće istraga. U svakom slučaju, riječ je o velikoj tragediji banjalučke porodice Rold.

(Banjaluka.com)