Aleksija

BANJA LUKA, 31. januara – Suđenje Aleksiji Vračar (24), porijeklom iz Banja Luke koja je uhapšena u Sydneyu kada su u njenom stanu pronađeni droga vrijedna oko 300 miliona eura, oružje i lažna dokumenta, trebalo bi da počne u lokalnom sudu u Paramati.

Vračar je uhapšena početkom decembra zbog sumnje da je učestvovala u organizovanom uvozu “ajsa” (metil-amfetamina). Naime, njeno hapšenje uslijedilo je dva mjeseca nakon što je granična policija u teretnom skladištu u Sydneyu otkrila 768 flašica čili-sosa dopremljenih iz SAD, u kojima je, umjesto sosa, bio metil-amfetamin, piše Blic.

Istraga ovog slučaja pokazala je da je droga trebalo da stigne na adresu na kojoj se nalazi preduzeće Aleksije Vračar. Na vrata Aleksijinog stana istražitelji su zakucali u namjeri da je ispitaju o lažnim dokumentima koje je koristila prilikom otvaranja nekoliko firmi.

Međutim, pretresom njenog stana pronađena je pozamašna svota novca, oružje i droga. U stanu u zapadnom Sydneyu koji je koristila zaplijenjeno je više od 640.000 dolara, jedna skraćena puška, dva poluautomatska pištolja, nekoliko SIM kartica, mobilnih telefona, vagica i mašina za brojanje novca.

Pronađeno je i dva kilograma droge MDMA, 264 kilograma kokaina i 337 kilograma kanabisa.

(Banjaluka.net)