nagradna igra

BANJA LUKA, 24. septembra – Iz Policijske uprave Banjaluka upozorili su građane da internetom kruže lažne nagradne igre, te da ne šalju svoje podatke neprovjerenim licima.

Kako je navedeno u saopštenju PU Banjaluka uočena je pojava da su građani dovođeni u zabludu na način da su putem društevnih mreža, najčešće aplikacijom Messenger dobijali poruke da su izvučeni kao dobitnici nagrade ‘Capriolo’ bicikla i da bi preuzeli dobijenu nagradu, neophodno je da pošalju fotografije prednje i zadnje strane lične karte.

Takođe, u prethodnom periodu  iz PU Banjaluka su upozoravali da su evidentirani slučajevi da su građani dobijale ponude za učešće u nagradnim igrama koje navodno organizuju marketi, banje ili druga pravna lica koja vrše uslužnu djelatnost.

“Nakon što su obavješteni da su dobili vaučer u određenom novčanom iznosu ili drugu vrstu nagrade, građani su dostavljali lične podatke, a obećanu nagradu nisu dobili”, navode iz PU Banjaluka.

Napominju da za sada ne postoje saznanja da su lični podaci zloupotrijebljeni.

Policijska uprava Banjaluka upozorava građane da svoje lične podatke ne dostavljaju neprovjerenim licima koji se javljaju na društvenim mrežama i nude nagrade, jer se podaci mogu zloupotrebljavati i da prethodno informacije o eventualnim nagradama i nagradnim igrama provjere na zvaničnim internet stranicama priređivača nagradne igre.

(Nezavisne)