BANJA LUKA, 17. juna – Muzički festival Banjalučki dani muzike, koji se organizuje na platou ispred tvrđave Kastel, dobio je novi datum održavanja, pa će tako najveći domaći i regionalni izvođači nastupiti od 13. do 15. avgusta u Banjaluci.

Organizatori su saopštili da se do sada nisu oglašavali u vezi sa učesnicima ovog festivala zbog pandemije virusa korona, jer su termin održavanja pomjerili s uobičajne posljednje sedmice juna na polovinu avgusta.

Kako navode, zdravlje i bezbjednost posjetilaca, ali i učesnika, su na prvom mjestu, što je i glavni razlog pomjeranja festivala.

– Kao i do sada, imaćemo priliku da zajedno uživamo u muzičkom programu poznatih regionalnih izvođača rok, pop i alternativne muzike – naglasili su organizatori.

Što se tiče muzičkog programa festivala, ove godine će goste na Kastelu zabavljati sastavi Јu grupa, Riblja čorba i Hladno pivo, a nastupiće i brojni ostali poznati izvođači čija će imena organizatori otkriti postepeno, kako se bude bližio početak festivala.

– Produkcijski tim festivala se organizacijom različitih muzičkih događaja bavi proteklih 25 godina, ali je festival Banjalučki dani muzike projekat koji nam je definitivno najbliži srcu i koji realizujemo sa mnogo ljubavi i entuzijazma. Svih šest godina postojanja festivala, Banjalučki dani muzike su najposjećeniji bh. festival upravo uz pomoć naše publike – rekli su organizatori.

– Nadamo se da ćemo se i ove godine zajedno odlično provesti uz drage prijatelje, dobru muziku i fantastičnu energiju – poručili su organizatori.

(banjaluka.net)