Taksi prevoznici odlučili su da popust na vožnju od 10 i 20 odsto bude na snazi do daljeg, potvrdio je Dragan Purišić, predsjednik Udruženja banjalučkih taksista.

“Odlučili smo da ne ukidamo popust na vožnju, jer su januar i februar mjeseci kada taksisti nemaju mnogo posla, ali dolaskom toplijih i ljepših dana i i posla ima više”, rekao je Purišić.

Dodao je da su sva udruženja taksista bila saglasna sa odlukom da popust ostane, iako nisu svi bili za to kada su odlučili da ga vrate.

Građane je obradovala ova vijest.

taksi-440x315

Foto: N.N.

“Usluge taksi prevoza koristim često, tako da popust finansijski osjetim, i mnogo mi znači to što su taksisti odlučili da ga zadrže”, kazala je Banjalučanka Biljana Radulović.

Pojedini taksi prevoznici odlučili su da zbog povećanih troškova poslovanja 20. decembra prošle godine ukinu sve popuste na vožnju kako bi vidjeli da li će imati dovoljno mušterija i bez njega i da li će tako bolje poslovati.

“Početkom februara vratili smo popust na vožnju od 10 i 20 odsto, s tim da smo nakon tog sastanka odlučili da ta odluka bude na snazi do 1. marta”, kazao je Purišić.

Jedino “Patrol taksi” tokom cijele godine ima istu cijenu od 1,90 KM po startu i 1,20 KM po pređenom kilometru.

Cijena ostalih taksija u gradu za jedan kilometar vožnje iznosi 1,50 KM, a start je dvije KM.

Većina taksi prevoznika je 2011. godine uvela popuste od 30 do 50 odsto, koji su bili na snazi sve do 2017. godine

(https://www.banjaluka.com/drustvo/banjalucki-taksisti-i-dalje-voze-uz-popust/)