BANJA LUKA, 04. decembra – Banjalučki vatrogasci imali su protekle noći pune ruke posla. Na intervenciju su izašli više puta, a najviše problema su stvarala oborena stabla u pojedinim dijelovima Banjaluke.

U naseljima Čokorska polja, Piskavica, Rekavice i Bukvalek vatrogasci su izašli na teren zbog oborenih stabala na saobraćajnicama.

Poplava je izazvala probleme u naselju Dragočaj i u Kozarskoj ulici gdje je sinoć poplavljena trafo-stanica.

U Krfskoj ulici je gorio automobil, a vatrogasci su ga ugasili u 21,27 časova.

Navedene intervencije izvršene su od 19 časova sinoć do jutros u 7, saopšteno je iz Vatrogasne brigade Banjaluka.

Iz Gradske uprave Banjaluka je saopšteno da su vatrogasci juče imali 19 intervencija na području više naselja, gdje je, usljed ledene kiše, došlo do obaranja grana i stabala na saobraćajnice.

Ekipe su i jutros na terenu, a trenutno se radi na raščišćavanju putnog pravca Banjaluka-Bronzani Majdan, mjesto Jankovića brdo, na kojem je zbog oborenih stabala saobraćaj u prekidu.

I ekipe zimske službe reagovale su na području grada, naročito u višim područjima, gdje su po saobraćajnicama posipali so i abrazivni materijal.

Zbog oborenih stabala na kolovoz, u prekidu je odvijanje saobraćaja na putu Banjaluka-Bronzani Majdan u mjestu Jankovića brda. Takođe, saobraćaj se odvija otežano na putu Banjaluka-Kola, na 1 km od Nule prema Kolima i Trapisti-Krčmarice.

(Nezavisne)