Trideseta sjednica Skupštine grada biće održana 13. marta, a odbornici će razmatrati 43 tačke dnevnog reda.

Između ostalog na sjednici će se naći i prijedlog odluke o izmijeni i dopuni Statuta Grada Banjaluka, kojom je predloženo da se 21. novembar uvede kao gradski praznik – Dan oslobođenja grada u Prvom svjetskom ratu.

Odbornici će razmatrati i prijedlog odluke o dopuni Odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu, prema kojoj će granice ljetnih terasa svih kafića i restorana biti fizički obilježene u nastojanju da se, kako kažu nadležni, uvede red u ovu oblast.

skupstina-440x315

Foto: N.N.

“S obzirom na to da nam predstoji nova turistička sezona, u tom smislu smo posebno regulisali segment koji se odnosi na ljetne bašte. Imali smo dosta prigovora da oni koji su dobili dozvole za postavljanje ljetnih bašta, često izlaze iz gabarita. Ono što će biti izmijenjeno, jeste da će svaki ugostiteljski objekat sa odobrenjem za ljetnu baštu imati jasno obilježene granice bašte, kako bi svaki građanin mogao vidjeti da li neko od njih narušava prostorno uređenje”, rekao je zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić.

(https://www.banjaluka.com/drustvo/banjaluka-dobija-novi-praznik-predlozeno-obiljezavanje-dana-oslobodjenja-u-prvom-svjetskom-ratu/)