185th Oktoberfest in Munich

BANJA LUKA, 14. avgusta – Banjaluka će u septembru dobiti još jednu atraktivnu manifestaciju posvećenu pivu, dobroj zabavi i muzici, poručili su iz Gradske uprave.

Riječ je o festivalu nazvanom „Banjalučki Oktobarfest 2019“, koji će biti održan zadnji vikend u septembru.

Organizovan po uzoru na najveći festival piva na svijetu – minhenski Oktoberfest, i banjalučki će posjetiocima ponuditi pivo, kobasice, perece, dobru muziku i provod, ali i domaću deliciju banjalučki ćevap, kao mamac, prije svega, za posjetioce grada na Vrbasu.

Damir Kovačević, organizator manifestacije, ističe da će za potrebe održavanja „Oktobarfesta“ na tvrđavi Kastel biti obezbijeđen veliki natkriveni prostor, kako vrijeme ne bi uticalo na održavanje festivala.

– Namjera nam je da posjetiocima ponudimo najmanje sedam vrsta piva, i to u velikim staklenim kriglama. I ponuda hrane biće slična onoj na čuvenom minhenskom Oktobarfestu, od koljenica, kobasica, pereca pa do našeg ćevapa, kojeg posebno vole da probaju turisti – istakao je Kovačević.

Kada je riječ o muzičkom dijelu manifestacije, Kovačević kaže da su za sada dogovoreni nastupi grupa „Garavi sokak“ za 27. septembar i „Aerodroma“ za 28. septembar.

U cilju bogaćenja turističke ponude, Grad je podržao organizaciju prvog „Banjalučkog Oktobarfesta“ i uvrstio ga u Kalendar turističkih manifestacija grada za ovu godinu.

(Srpskainfo)