BANJALUKA, 13. decembra – Nacrtom budžeta grada za 2014. godinu sredstva za rad Doma omladine predviđena su u iznosu od 44.000 KM, čime će biti omogućen dalji rad ove institucije, kazali su u Administrativnoj službi grada (ASBL).

Ovom potvrdom od nadležnih  otklanjene su spekulacije koje su se pojavile da bi ova ustanova u centru mogla završiti sa ključem u bravi. Kako su rekli iz ASBL, u toku ove godine za funkcionisanje Doma izdvojena su sredstva za toplotnu energiju u iznosu od 25.000 KM, dok su režijski troškovi, među kojima su struja, voda, čišćenje i nabavka materijala regulisani od strane Službe za zajedničke poslove, objavile su Nezavisne novine.

Radenko Đurica, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, kaže kako je na omladinskim organizacijama i Savjetu omladinskih organizacija, koji je nedavno formiran, da u narednom periodu kreiraju kvalitetne sadržaje i na taj način otvore vrata Doma omladine u punom kapacitetu.

“ASBL preko Odjeljenja za društvene djelatnosti upravlja prostorom Doma omladine, odnosno preko upravnika, čije je mjesto sistematizovano u okviru Odjeljenja, a u skladu sa izmjenama i dopunama Zakona o omladinskom organizovanju RS, organizovano je novo pravno lice koje se zove Savjet omladinskih organizacija”, kazao je Đurica.

Dodao je kako udruženja koja žele da koriste prostor Doma moraju ovom odjeljenju da se obrate sa zahtjevom.