Novim virusom korona zaražene su još 53 osobe u Republici Srpskoj od 386 testiranih – saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči testirana su 386 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 53 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 32 muške i 21 ženskoj osobi, od kojih je 20 mlađe, 25 srednje i osam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po 10 osoba je iz Banjaluke i Ljubinja, osam iz Vlasenice, šest iz Zvornika, pet iz Bratunca, po tri iz Čelinca i Doboja, dvije iz Кozarske Dubice i po jedna iz Modriče, Pala, Ugljevika, Srebrenice, Кostajnice i Nevesinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.090 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 121 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.300 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 35.684 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 116, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 47, a u opštim bolnicama 69.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 171.  Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.061 osoba, a nadzor je završen kod 36.571 osoba.

(Srpskainfo)