BANJALUKA, 12. januara – Policija ispituje navode iz prijave Banjalučanina Nemanje Kopanje (28), koji je ustvrdio da su ga policajci, poslije privođenja iz jednog banjalučkog kafića, pretukli, potvrdila je danas Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Markanovićeva nije mogla da precizira dokle se stiglo s istragom, ali je najavila da bi CJB Banjaluka danas trebalo da se oglasi zvaničnim saopštenjem u vezi s ovim slučajem.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi potvrdio je da je policijska patrola u kafe-bar u Boriku, odakle je Kopanja priveden, došla po prijavi da se u tom objektu dogodila tuča.

“Još traju provjere da li je taj mladić povrijeđen tokom tuče ili su mu povrede nanijeli policajci”, rekao nam je izvor upućen u istragu, objavile su Nezavisne novine.

Radislav Jovičić, ministar unutrašnjih poslova RS, danas se nije javljao na telefon, a ranije je rekao da svaki građanin koji smatra da je oštećen određenim policijskim radnjama ima pravo da to prijavi Unutrašnjoj kontroli MUP-a.

Kopanja tvrdi da je policijska patrola u petak naveče ušla u kafić u kojem je bio, da su ga izveli napolje, a potom odveli u policijsku stanicu, gdje su ga tukli cijelu noć.

“Kada su me napokon prestali tući, htjeli su sa mnom da se dogovore da potpišem neke papire i da duvam, i rekli su da će me pustiti bez ikakve kazne, što sam odbio”, ispričao je ovaj mladić. Najavio je da će tužiti policajce.