BANJALUKA, 12. decembra – Okružni sud u Banjaluci osudio je juče Duška Drljaču (45) iz ovog grada na dvije godine zatvora zbog ubistva sugrađanina Bojana Pajića (29), piše “Press RS”.

U presudi se navodi da je Drljača ubio Pajića u prekoračenju nužne odbrane, zbog čega je i osuđen na dvije godine zatvora. Sud je, takođe, oslobodio Drljaču od plaćanja sudskih troškova jer nema novaca da ih plati.

Predsjednica sudskog vijeća, Vesna Stanković Ćosović, navela je u obrazloženju presude da je tokom suđenja nesporno utvrđeno da je Drljača ubio Pajića tako što mu je čakijom nanio teške povrede grudnog koša, od koji je preminuo. Međutim, navela je ona, utvrđeno je i to da je Drljača to učinio jer se branio.

Ćosovićeva je istakla da je Drljača ipak dobio dvije godine zatvora, jer njegov strah izazvan napadom ubijenog Pajića nije bilo toliki da bi se potpuno oslobodio od kazne.

U optužnici, koju je protiv Drljače u oktobru ove godine podiglo Okružno tužilaštvo Banjaluka, navodi se da je on 25. maja ove godine, oko 22.45 časova u Karađorđevoj ulici u naselju Lauš, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, dva puta ubo Pajića čakijom u grudni koš.

Pajić je preminuo zbog uboda nožem u srce. Obdukcija je pokazala da je mladić imao dvije duboke ubodne rane od noža u predjelu grudnog koša, od kojih je jedan završio u srcu, usljed čega je iskrvario i preminuo.