BANJALUKA, 20. maja – Muškarac, koji se predstavio kao član banjalučkog Ronilačkog kluba “Buk”, pokušao je da iskoristiti paniku nastalu usljed poplava i opljačka market “Minut plus” u ulici Skendera Kulenovića u Banjaluci, zatraživši od radnika da se evakuišu, tvrdeći da je pukla brana na Bočcu i da stiže opasni vodeni talas.

Direktor “Glasa Srpske” Boris Dmitrašinović rekao je da su o pokušaju prevare obavijestili policiju.

– Odmah smo znali da je riječ o prevari i pozvali smo policiju. Predali smo im i video-snimak sa bezbjednosnih kamera, na kojem se ova osoba jasno vidi – istakao je Dmitrašinović.

Direktor obezbjeđenja “Glasa Srpske” Bogdan Matijević kazao je da je prevarant došao u market u petak oko 12.45 časova i predstavio se kao član Ronilačkog kluba “Buk”.

– Izgledao je kao da je stvarno član spasilačkog tima. Bio je u crnoj uniformi i imao je motorole koje koriste policajci i spasioci, a oko vrata akreditaciju. Zbog gužve koja je u tom trenutku bila u marketu, radnice nisu uspjele da vide šta piše na njoj – rekao je Matijević i dodao da je prevarant tražio da priča sa poslodavcem i šefu marketa rekao da je pukla brana u Bočcu i da stiže vodeni talas koji će poplaviti ovo područje, objavio je Glas Srpske.

Sa istom pričom prevarant je otišao do kapije “Glasa Srpske” i portiru rekao da obavijesti sve zaposlene da sklone vozila sa parkinga, jer će biti poplavljena.

– Prevarant je prije marketa “Minut plus” bio u prodavnici “Moj market” i ispričao im istu priču, poslije čega su radnici zatvorili objekat. Isto se desilo i u “Jahorina osiguranju” i u cvjećari, koja se nalazi u blizini – rekao je izvor blizak istrazi i dodao da policija sumnja da je plan bio da zatvore sve objekte u ulici, a zatim krenu sa pljačkama.