BANJALUKA, 23. decembra – Policija je juče rano ujutro privela Igora Macanovića, predsjednika Skupštine studenata Studentskog centra “Nikola Tesla”, zbog ometanja tokom intervencije u studentskom domu.

Iz CJB Banjaluka je uz navođenje inicijala saopšteno da je policija intervenisala u Studentskom centru “Nikola Tesla” zbog tuče, u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

“Dok je policija utvrđivala okolnosti, prišlo im je jedno lice koje ih je ometalo i sprečavalo u vršenju dužnosti. Utvrđeno je da se radi o I.M., koji se na zakonito izdato naređenje da prestane s vršenjem prekršaja oglušio, nakon čega je lišen slobode”, navela je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka. Macanović je danas potvrdio da je priveden, ali da je u pitanju bila greška, objavile su Nezavisne novine.

“To je bila greška policije. Drugi su se tukli, a mene su priveli”, naveo je Macanović, dodavši kako će sutra uputiti saopštenje o cijelom incidentu.

Podsjetimo, Macanović je u MUP-u RS saslušan u julu ove godine u okviru istrage povodom plakata o takozvanom Laktaškom klanu, koji su osvanuli u više banjalučkih naselja.  Macanović je bio i jedan od vođa studentskih protesta u junu ove godine.

Iz CJB Banjaluka su danas saopštili da je protiv Macanovića podnesena prekršajna prijava zbog narušavanja reda i mira.