BANJALUKA, 22. decembar  – Jedno lice je povrijeđeno u prostorijama studentskog centra u Banjaluci, gdje je došlo do narušavanja javnog reda i mira, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ u ovom gradu.

Operativnom dežurstvu Centra javne bezbjednosti Banjaluka u 2.25 časova poslije ponoći radnik obezbjeđenja Studentskog doma “Nikola Tesla” prijavio je narušavanje javnog reda i mira.

Dolaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli jedno lice sa vidnim tjelesnim povredama, a dok su utvrđivali okolnosti pod kojim je zadobio povrede, prišlo im je jedno lice koje ih je ometalo i sprečavalo u vršenju službene dužnosti.

Lice I.M. je upozoreno da svojim ponašanjem čini prekršaj javnog reda i mira, ometanje državnih organa u vršenju javnih funcija. Ovo lice je lišeno slobode, pošto se oglušilo na zakonito izdato naređenje da prestane sa vršenjem prekršaja, objavila je SRNA.

U službenim prostorijama izvršeno je alkotestiranje I.M. i utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.

Licu I.M. uručen je prekršajni nalog zbog ometanja državnih organa u vršenju javnih funcija i kršenja Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Potom je ovo lice otpušteno iz službenih prostorija, a o svemu je upoznat i dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka.

Rad na rasvjetljavanju i pronalaženju ostalih učesnika narušavanja javnog red i mira je u toku, navodi se u saopštenju.