bl

BANJA LUKA, 19. decembra – Banjaluka je spremna za proslavu Nove godine uz tri noći velikih koncerata regionalnih muzičkih zvijezda – “Crvenom jabukom”, Jelenom Tomašević, Marijom Šerifović i Alekdsandrom Prijović, poručuju iz Gradske uprave.

Prema utvrđenom rasporedu, program sve tri večeri (30. i 31. decembar i 1. januar) počinje od 18 sati nastupima Vanje Mišić (od 18 do 18.45), Sanrajz benda (od 19 do 19.45) i Maje Manojlović (od 20 do 20. 45).

– Prve večeri, 30. decembra, od 21 sat nastupiće popularna pop pjevačica Marija Šerifović. U novogodišnjoj noći, 31. decembra, očekuju nas koncerti Jelene Tomašević od 21 do 23 sata, a zatim “Crvene jabuke”, koja će zabavljati prisutne sve do jedan sat iza ponoći. Prvi dan nove, 2020. godine, od 21 sat počinje veliki koncert jedne od najpopularnijih mladih pjevačica Aleksandre Prijović –naveli su u Gradskoj upravi.

Naglasili su da će centralna bina na kojoj će se održati novogodišnji koncerti biti postavljena na glavnoj gradskoj saobraćajnici, između Trga Krajine i parka „Petar Kočić“.

bl 2

Novogodišnji nakit

Uz koncerte poznatih muzičara, Banjalučani ali  i turisti, imaju priliku da posjete i „Zimsku varoš“ na Trgu Krajine, koja nudi bogat turistički i gastronomski sadržaj, kao i dječji program uz veliko klizalište.

– Pred novogodišnje praznike grad je dodatno i ukrašen. Svijetleći ukrasi postavljeni su duž centralne gradske ulice Kralja Petra I Karađorđevića, na Trgu Krajine, u parku “Petar Kočić”, kružnim tokovima i mostovima. I ove godine Gospodsku ulicu krasi „zvjezdano nebo“ sa hiljadama lampica. Novi nakit krasi i šetalište u popularnom „Parkiću“, a pripremljene su i prigodne novogodišnje dekoracije u parku „Petar Kočić“, kao kulisa za fotografisanje – rekli su u Gradskoj upravi.

bl 3

Dječja Nova godina

I najmlađi će u 2020. godinu ući raspjevano i veselo. Program dječje Nove godine biće održan u „Zimskoj varoši“ na Trgu Krajine. Početak je zakazan tačno u podne 31. decembra, a program počinje pjesmom u izvođenju mladog Banjalučanina Danila Milosavljevića.

– Potom će književnik za djecu Jovo Čulić govoriti poeziju i razgovarati sa prisutnim mališanima. Uslijediće predstava „Deda mrazova ženidba“, koju će izvesti Gradsko pozorište Jazavac. Za kraj programa planiran je muzički dio, ovaj put u izvođenju “Đurđevdanske zvjezdice” Elene Kesić iz Banjaluke – naveli su u Gradskoj upravi.

Doček će biti upriličen, kao i ranijih godina, uz svečano odbrojavanje i Djeda Mraza. U tom trenutku u vazduh će biti pušteno i stotinu šarenih balona.

(Srpskainfo)