BANJALUKA, 11.januara – Lopovi su iz porodične kuće Nenada Malića u banjalučkom prigradskom naselju Vrbanja ukrali stvari, alat i na kraju kombi mercedes, pričinivši materijalnu štetu od oko 30.000 maraka.

Iz CJB Banjaluka u petak je saopšteno da se krađa dogodila između 7. i 8. januara.

Vlasnik je u prijavi naveo da su mu lopovi ukrali plazma televizor i mašinu za pranje vozila, ispremetali stvari po kući, a onda iz garaže ukrali alat, a iz dvorišta kombi mercedes vito.

Izvor “Nezavisnih” blizak policiji ispričao je da su lopovi najvjerovatnije ranije odabrali ovu kuću za pljačku, s obzirom na to da su iskoristili vrijeme kada vlasnik i njegova porodica nisu bili u Banjaluci.

“Lopovi su najvjerovatnije duže vrijeme motrili na kuću i odlučili da je opljačkaju kada su saznali da je vlasnik s porodicom otišao u Kneževo kod punice da proslavi slavu”, objasnio je izvor blizak policiji.

Dodao je da vlasnik ne isključuje ni mogućnost da je kuću opljačkao neko koga poznaje i ko je bio upućen u njegov odlazak iz kuće.

“Policija sprovodi istragu i radi na terenu. Ako otkrije izvršioca ili više njih, javnost će biti blagovremeno informisana”, naveli su u policiji.

Uviđaj, koji je nakon prijave o pljački obavila policija, potvrdio je da su lopovi u kuću ušli odvalivši bravu na ulaznim vratima na spratu, objavile su Nezavisne novine.

Nakon provale, lopovi su ispremetali stvari po sobama, izuzev dječje, i ukrali televizor i profesionalnu mašinu za pranje automobila, koja se procjenjuje na oko 6.000 maraka.

Lopovi su, nakon premetačine po sobama, otišli u garažu u prizemlju, odakle su ukrali razni alat – bušilice, brusilice i drugo.

No, ni tu nije bio kraj pljačkaškog pohoda, jer su lopovi na kraju sve ukradene stvari strpali u Malićev kombi mercedes vito i otišli u nepoznatom pravcu.

Vlasnik je materijalnu štetu procijenio na oko 30.000 KM.

Zanimljivo je da niko od komšija nije primijetio ništa neobično u vrijeme pljačke.

Lopove nisu spriječila ni dva psa, koje je vlasnik po odlasku od kuće zatvorio u boks.