BANJALUKA, 20. decembra – Brojni banjalučki ugostitelji od početka mjeseca snizili su cijene kafe u lokalima i do 30 odsto, dok je sve veći broj ugostitelja uveo vikend sniženja kafe.

Kako kažu, na ovaj potez su se odlučili kako zbog besparice ne bi izgubili goste, dok su kod nekih privremena praznična sniženja.
Sniženja tako variraju u zavinosti od lokacije kafića i ambijenta, nabavne cijene, ciljne grupe gostiju, ali i od cijena ovog toplog napitka u komšijskim lokalima.

“Cijena kafe u našem lokalu proteklih godina bila je 1,50 KM. Zbog znatnog pada kupovne moći građana, odlučili smo da cijenu spustimo na marku. Ujedno smo željeli da se ponudom izdvojimo od brojnih lokala u komšiluku”, kaže za “Euro Blic” vlasnik kafića u zanatskom centru.

Sve veći broj ugostitelja uveo je vikend sneženja kafe, pa tako neki nedjeljom do 12 časova goste časte besplatnom kafom, a drugi po cijeni od 1,50 KM nude kafu i sok.

Vlasnici elitnijih lokala u strogom centru grada kafu godinama naplaćuju od 1,50 do 2,50 KM i ne planiraju da je snize jer, kako kažu, kafu nabavljaju za 60 KM po kilogramu, a goste časte keksom i čokoladicama.