knjige

BANJA LUKA, 30. septembra – Hraniteljske porodice dobile su danas jednokratnu novčanu pomoć koja će biti iskorištena za nabavku udžbenika i školskog pribora za djecu iz ovih porodica. Zahvaljujući ovoj pomoći, polazak u školu olakšan je za 18 osnovaca i 19 srednjoškolaca.

Gradonačelnik Igor Radojičić, naglasio je da su ovim simboličnim gestom, još jednom željeli da ukažu da hraniteljske porodice trebaju i moraju imati pomoć društvene zajednice.

Želimo da ljudi koji su odlučili da budu hranitelji osjete da imaju pomoć, saradnju i razumijevanje društvene zajednice. Prije godinu dana smo definisali da ovoj djeci možemo pomoći na dva načina, a to je finansijska pomoć za nabavku udžbenika te besplatan javni prevoz. Ovaj drugi segment ćemo realizovati u narednom periodu – rekao je Radojičić I napomenuo da se do 15. novembra ove godine za pomoć mogu prijaviti i studenti iz hraniteljskih porodica.

Renata Ritan Jelić iz Centra za socijalni rad, precizirala je da je na području Banje Luke u 48 hraniteljskih porodica smješteno 63 djece.

Centar za socijalni rad pruža svaku vrstu podrške djeci koja iz bilo kojeg razloga ostanu bez roditeljskog staranja, obezbjeđujemo djetetu potrebne uslove za psihofizički razvoj, a porodicama smo dostupni 24 časa dnevno – kazala je Ritan Jelić.

Igor Dojder, koji zajedno sa suprugom već desetak godina vodi brigu o djetetu bez roditeljskog staranja, zahvalio se na ukazanoj pomoći, ističući da je za njih od velike važnosti što je Grad Banja Luka i na ovaj način iskazao brigu i pomogao hraniteljskim porodicama u njihovoj humanoj misiji.

(Banjaluka.net)