pregledi

BANJA LUKA, 03. novembra – Besplatni preventivni zdravstveni pregledi za mještane banjalučkog naselja Dragočaj, osim ovog, biće obavljeni i naredna dva vikenda s obzirom na veliki broj pacijenata na ovom području, saopšteno je iz Doma zdravlja Banjaluka.

Preglede sa fokusom na kardiovaskularna i maligna oboljenja omogućio je grad Banjaluka u okviru akcije “Za tvoje dobro”, koja će tokom godinu dana obuhvatiti cjelokupno područje Grada.

Besplatni preventivni pregledi počeli su 6. oktobra i do sada su obavljeni u ambulantama porodične medicine u naseljima Motike, Česma, Šargovac, Agino selo i Bočac.

Pregledima će biti obuhvaćeno stanovništvo od 18 do 70 godina u 57 mjesnih zajednica na području Banjaluke.

Iz Doma zdravlja napominju da su iz preventivnih pregleda isključeni oboljeli od dijabetesa, malignih i kardiovaskularnih bolesti, kao i stanovništvo kojem je posljednjih godinu dana urađena dijagnostika na ove maligne bolesti i drugi preventivni pregledi.

Preventivni pregledi nisu namijenjeni ni trudnicama i ženama koje su se porodile u posljednjih šest mjeseci.

Inicijator akcije besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda je grad Banjaluka koji snosi troškove pregleda, a sprovodi je banjalučki Dom zdravlja.

(Srna)