knjige

BANJA LUKA, 30. avgusta – Uoči početka nove školske godine, gradonačelnik Igor Radojičić danas je predstavnicima Udruženja porodica sa četvoro i više djece uručio 76 kompleta udžbenika. Radi se o kompletima udžbenika, namijenjenim za djecu u uzrastu od trećeg do devetog razreda.

-Grad Banja Luka podržava djecu iz porodica sa četvoro i više djece kao i rad samog udruženja. Pored ovoga, imamo i druge linije pomoći za višečlane porodice. Boravak djece iz ovih porodica u vrtićima je besplatan, a srednjoškolci i studenti iz ovih porodica, bez obzira na smjer, imaju pravo na gradske stipendije – rekao je Radojičić.

Predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece, Jovan Radovanović, izrazio je zahvalnost Gradu na doniranim udžbenicima i naglasio da je ovo velika pomoć višečlanim porodicama.

-Ovim smo kompletirali opremanje učenika za predstojeću školsku godinu, jer značajnu pomoć imamo i od resornog minsitarstva. Veoma smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom, jer je ovo već sedma godina kako naša djeca dobijaju veoma značajnu pomoć od Grada – zaključio je Radovanović.

Istovremeno, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Neven Stanić, uručio je besplatne komplete udžbenika za djecu iz romske populacije. Udžbenike je dobilo 20 učenika kao pomoć Grada na početku školske godine.

(Banjaluka.net)