BANJA LUKA, 09. decembra – Sutra ujutru u Srpskoj će biti oblačno, mjestimično sa kišom na jugu, a u višim predjelima i na planinama na istoku sa susnježicom i snijegom.

Na sjeverozapadu i sjeveru pretežno suvo, uz moguću prolaznu maglu oko rijeka, prognoza je Hidrometeorološkog zavoda RS.

Tokom prijepodneva i dana očekuje nas promjenljivo do potpuno oblačno, hladnije i prestanak padavina u većini predjela. U noći na subotu ponovo uz uslove za kišu, susnježicu i snijeg. Vjetar će biti slab do umjeren, pretežno južnih smjerova.

Minimalna temperatura vazduha od minus dva do tri stepena, na jugu do šest, a na planinama od minus pet stepeni. Maksimalna temperatura od jedan do šest stepeni, na jugu do devet, a na planinama od minus jedan stepen.

U subotu ujutru i tokom dana oblačno i dalje uz padavine, na jugu kiša, mjestimično u sjevernim predjelima kiša i susnježica koja tokom dana prelazi u snijeg. U višim predjelima i na planinama oblačno sa snijegom uz porast snježnog pokrivača. Do kraja dana formiranje i u nižim predjelima, gdje se očekuje oko pet do deset, a na planinama 20-30 centimetara novog snijega.

Minimalna temperatura od minus dva do tri stepena, na jugu do šest, a na planinama od minus pet stepeni. Maksimalna temperatura od jedan do šest stepeni, na jugu do devet, a na planinama od minus jedan stepen.

U nedjelju ujutru i tokom dana očekuje nas oblačno vrijeme, i dalje uz padavine. Na jugu ujutru kiša, u centralnim predjelima i na istoku sa snijegom, uz dalji porast snježnog pokrivača. Na zapadu i sjeveru oblačno i pretežno suvo. Tokom dana promjenljivo do pretežno oblačno, uz razvedravanje i sunčane intervale. Ponegdje još na istoku oblačno uz slabe padavine.

Minimalna temperatura od minus četiri do dva stepena, na jugu do pet, a na planinama minus šest stepeni. Maksimalna temperatura od nula do četiri stepena, na jugu do sedam, a na planinama do minus dva stepena.

U ponedjeljak ujutru pretežno vedro uz mraz, mjestimično sa maglom, na istoku oblačno, ali suvo. Tokom dana promjenjivo oblačno, uz sunčane intervale. Na istoku i dalje oblačno.

Minimalna temperatura od minus četiri do jedan, na planinama minus sedam stepeni. Maksimalna temperatura od nula do pet stepeni, na jugu do sedam, a na planinama do minus dva stepena.

(Srpskainfo)