U selu Gornja Lamovita kod Prijedora danas je otvorena dionica lokalnog puta u dužini od 3.300 metara vrijednosti oko 400.000 KM, koji su finansirali građani i donatori.

Svečanosti otvaranja puta prisustvovao je predsjednik Demokratskog saveza (DEMOS) Nedeljko Čubrilović koji je, čestitajući građanima na ovoj saobraćajnici, poželio da je koriste dugo godina i bez posebnih problema.

– Posebno čestitam svima onima koji su učestvovali i uspjeli da udruženim sredstvima izgrade ovu saobraćajnicu bez pomoći lokalne zajednice i same države. Ovo je dokaz da kada zajedništvo dođe do izražaja da moraju ostati rezultati – poručio je Čubrilović i dodao da je ova aktivnost dio politike koju DEMOS kao stranka podržava.

Predsjednik Gradskog odbora Demokratskog saveza Prijedor Tomislav Prpoš pojasnio je da je riječ o dionici puta kojim su povezani zaseoci Gornja Lamovita Grahovci i Prpoši sa oko 40 domaćinstava.

– Uložili smo napore da izgradimo ovaj put na zadovoljstvo građana kojima smo ovo i poklonili koji su i sami doprinijeli da se izgradi ovaj put. Ovo je dio infrastrukture grada Prijedora, DEMOS je kao stranka posebno uložio napore da se ovo i desi i očekujem da ćemo uz korektnu saradnju i dalje graditi infrastruturu grada Prijedora – rekao je Prpoš.

Predsjednik građevinskog odbora za izgradnju Ratko Grahovac rekao je da je veliki značaj izgrađenog puta za koji su se mještani borili 30 godina.

– Da smo ga dobili prije, narod bi ostao ovdje. Ovo je naš san i vjerujem da će se sada početi graditi kuće vikendice, plastenici i da se ljudi vrate, a da naša djeca ostanu ovdje – rekao je Grahovac.

Mještanin Obrad Grahovac je rekao da je velik značaj izgradnje ovog puta naglašavajući da je na neki način na njemu ispisana poruka “ostajte ovdje”.