vrijeme

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje sunčano i vjetrovito vrijeme.

Ujutro će biti vedro i sunčano, uz malu prolaznu oblačnost na jugu. Tokom dana uglavnom sunčano i stabilno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće umjeren vjetar, tokom dana pojačan, istočnih smjerova, na jugu jaka bura koja na momente može imati olujnu snagu.

Jutarnja temperatura vazduha od dva do sedam, na jugu 10, a na planinama od minus jedan, a najviša dnevna od 12 do 17, na sjeveru i jugu lokalno do 19, u planinama od sedam stepeni Celzijusovih.

Sunčano vrijeme ostaće i u utorak, 7. aprila, kada će tokom dana biti toplije na sjeveru i jugu. Najviša dnevna temperatura od 12 do 18, na sjeveru i jugu lokalno do 20, u planinama od osam stepeni Celzijusovih.

Slično vrijeme biće i u srijedu i četvrtak, 8. i 9. aprila. Najviša dnevna temperatura u srijedu do 20, a u četvrtak i do 22 stepena Celzijusova.

Prema prognozi Federalnog idrometeorološkog zavoda, u dijelu Hercegovine preovladava pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim krajevima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperatura vazduha izmjerena u 14 časova: Kalinovik osam, Gacko devet, Mrakovica 10, Han Pijesak 11, Sokolac 12, Bileća 13, Rudo, Trebinje i Foča 14, Mrkonjić Grad i Livno 15, Sarajevo i Višegrad 16, Doboj, Zvornik, Gradačac i Bihać, Novi Grad, Prijedor, Bugojno, Ribnik, Srbac i Šipovo 17, Banjaluka i Mostar 18, a najtopliji su bili Bijeljina i Neum sa 19 stepeni Celzijusovih.

(Srpskainfo)