BANJA LUKA, 20. juna – Protiv Olgice Ćuk (40) iz Banjaluke policija je podnijela izvještaj zbog sumnje da je pronevjerom oštetila Kazneno-popravni zavod Banjaluka na Tunjicama za više od 15.000 maraka.

Portparol Centra javne bezbednosti Banjaluka Marija Markanović rekla je, navodeći inicijale, da je Ćukova osumnjičena da je u periodu od 1. januara 2006. do 31. decembra 2011. godine, obavljajući poslove materijalno odgovornog lica u ustanovi u kojoj je zaposlena, sukcesivno prisvojila novac iz depozita.

– Ukradeni novac ona je prikrivala netačnim prikazivanjem stanja sredstava na računu depozita – pojasnila je Markanovićeva.

Na taj način ona je prisvojila 15.470 maraka, za koliko je oštetila kazneno-popravnu ustanovu.

Prema nezvaničnim informacijama, Ćukova je u pomenutom periodu radila kao blagajnik u Kazneno-poravnom zavodu Banjaluka, objavio je Glas Srpske.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je sve otkriveno kada je tadašnje rukovodstvo zatvora posumnjalo da se Ćukova bavi nelegalnim poslovima.

– Internom kontrolom u ovoj ustanovi utvrđeni su propusti koje je počinila Ćukova, poslije čega je ona odmah suspendovana i podnesena je krivična prijava protiv nje – rekao je izvor blizak istrazi.

Naš izvor je pojasnio da, ukoliko se dokaže da je Ćukova počinila krivična djela za koja se sumnjiči, odmah će dobiti otkaz.


Novum
Novum
Novum
Novum