BANJA LUKA, 20. juna – Protiv Olgice Ćuk (40) iz Banjaluke policija je podnijela izvještaj zbog sumnje da je pronevjerom oštetila Kazneno-popravni zavod Banjaluka na Tunjicama za više od 15.000 maraka.

Portparol Centra javne bezbednosti Banjaluka Marija Markanović rekla je, navodeći inicijale, da je Ćukova osumnjičena da je u periodu od 1. januara 2006. do 31. decembra 2011. godine, obavljajući poslove materijalno odgovornog lica u ustanovi u kojoj je zaposlena, sukcesivno prisvojila novac iz depozita.

– Ukradeni novac ona je prikrivala netačnim prikazivanjem stanja sredstava na računu depozita – pojasnila je Markanovićeva.

Na taj način ona je prisvojila 15.470 maraka, za koliko je oštetila kazneno-popravnu ustanovu.

Prema nezvaničnim informacijama, Ćukova je u pomenutom periodu radila kao blagajnik u Kazneno-poravnom zavodu Banjaluka, objavio je Glas Srpske.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je sve otkriveno kada je tadašnje rukovodstvo zatvora posumnjalo da se Ćukova bavi nelegalnim poslovima.

– Internom kontrolom u ovoj ustanovi utvrđeni su propusti koje je počinila Ćukova, poslije čega je ona odmah suspendovana i podnesena je krivična prijava protiv nje – rekao je izvor blizak istrazi.

Naš izvor je pojasnio da, ukoliko se dokaže da je Ćukova počinila krivična djela za koja se sumnjiči, odmah će dobiti otkaz.