Litija2

Crnogorska policija zabranila je ulazak u državu vjernicima iz Republike Srbije i Republike Srpske uoči današnje liturgije i litije u Podgorici koju će predvoditi mitropolit kijevski i sve Ukrajine Onufrije.

– Ulazak u Crnu Goru neće biti dozvoljen nijednoj osobi za koju se ustanovi da ide na skup SPC. Nećemo dozvoliti ulazak ni organizovanim grupama koje dođu autobusima, kombijima. Bezbjednosna procjena je da im ne treba dozvoliti da uđu u našu zemlju – kazao je nezvaničan izvor iz policije.

Nemanja Marinković, jedan od članova beogradskog muškog hora, objavio je na svom Fejsbuk profilu da su vraćeni sa granice, tačnije graničnog prelaza Jabuka, i da im je zabranjen ulazak u Crnu Goru.

On je u komentarima napisao da su ih vratili sa granice bez obrazloženja i da su im poručili.

– Ne možete ući u Crnu Goru i ne pokušavajte da uđete na drugim prelazima.

Prije toga, kako tvrdi, pretresali su ih 15 minuta, piše Alo.

Podsjetimo, danas u 9 biće održana liturgija u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, koju će predvoditi mitropoliti Onufrije i Amfilohije, a nakon toga, u 11 časova, mitropolit Onufrije će predvoditi krsni hod do manastira na Nemanjinom gradu, mjesta rođenja rodonačelnika svetorodne loze Nemanjića.

Posjeta mitropolita Onufrija, najvećeg svjedoka i ispovjednika jedinstva Crkve u današnjem pravoslavlju, ujedno je i podrška borbi za odbranu svetinja u Crnoj Gori.

(Srpskainfo)