BANJA LUKA, 09. decembra – Za novogodišnju noć u Banjalući građane i goste uveseljavaće svojim nastupima Petar Grašo i Neda Ukraden, najavila je Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti.

Dodala je da bi 1. januara, odnosno za reprizu Nove godine u Banjaluci trebalo da nastupi Ana Bekuta.

– Ana Bekuta je doživjela jednu privatnu nesreću i odgodila je sve nastupe u decembru, mi se nadamo da će nastupati, ali sve dodatne informacije ćemo saznati kroz nekoliko dana – istakla je Šukalo.

Ona je zahvalila svim privrednim subjektima, te je do sada za ove namjene prikupljeno oko 50.000 KM.

– Očekujemo još donatora tako da se nadamo da će planirana sredstva iz budžeta grada za izvođače biti što manja – naglasila je Šukalo.

Istakla je da je obilježavanje Nove godine jako izazovno zbog pandemije, te da zbog toga nisu mogli na vrijeme da donesu konačnu odluku o svima aktivnostma za najluđu noć u godini.

– Formirali smo organizacioni odbor prije mjesec dana i od tada radili na ovome. “Banjalučka zima” će se realizovati na nekoliko načina, a sam projekat svega onoga što je pripremljeno u Parku Petar Kočić je urađeno sa 0 KM – navela je ona.

Dodala je da će pratiti trenutnu situaciju i naknadno obavijestiti javnost ukoliko bude bilo potrebe da se poduzimaju dodatne mjere.

Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije grada Banjaluka, istakla je da će biti dobra posjećenost za novogodišnje praznike.

– Imamo već informacije od nekih hotela da je dobra popunjenost. Ovaj novi koncept “Banjalučke zime” je dobar za grad i mislim da će cjelokupna realizacija biti uspješna – rekla je je Radojevićeva.

(Srpskainfo)