BANJALUKA, o4. juna – Pred rukometašima Borca m:tel večeras je posljednja prepreka na putu ka odbrani titule prvaka BiH. Izabranici Janija Čopa igraju protiv Čelika u Zenici i u slučaju pobjede, ponovo će se radovati osvajanju duple krune, jer su prije tri dana u Ljubuškom prigrabili trofej namijenjen pobjedniku Kupa BiH. Meč šestog kola Lige 4 igra se od 20 časova.

– Došli smo na korak da ponovimo prošlogodišnji uspjeh i sada jednostavno ne smijemo stati, iako ćemo se Čeliku suprotstaviti sa dosta rovitih igrača. Na povrede se žale Igor Rađenović, Mirko Mikić, Branislav Obradović, Nikola Tešić, Goran Trkulja i Ratko Nikolić. Svi oni će putovati u Zenicu, a tek na licu mjesta odlučićemo ko će moći da zaigra u ovoj odlučujućoj bici – naglasio je trener Banjalučana Jani Čop.

“Crveno-plavi” teoretski mogu do titule i u slučaju poraza, ako bi Konjuh iz Živinica izgubio u Sarajevu od Bosne (početak ovog susreta takođe u 20 časova), objavio je Glas Srpske.

– Nećemo se obazirati na taj rezultat. Iako će nas u ekipi biti nedovoljno oporavljenih, vjerujem da smo bolji od Čelika. Tri puta smo ih dobili ove sezone, međutim, ni u kojem slučaju ne smijemo ih potcijeniti. Drago mi je što je moja alternativa na lijevom krilu mladi Marko Ćeranić zaigrao na pravi način i sigurno će tako biti i protiv Zeničana – naglasio je lijevo krila kluba iz Gospodske ulice Mirko Mikić.

Liga 4

1. Borac m:tel      5        4        0        1        144:132        12

2. Konjuh              5        4        0        1        137:130        12

3. Čelik               5        1        0        4        143:152               3

4. Bosna               5        1        0        4        139:149            3