BANJALUKA, 11. decembra  – Rukometaši Borca m:tel u zaostaloj utakmici 6. kola SEHA – Gasprom Južni tok poraženi su sinoć od ekipe Meshkova iz Bresta rezultatom 24-32 (17-17).

 

– Mislim da smo utakmicu izgubili u prvom dijelu. Teško razdbolje i sitne povrede važnijih igrača uticali su našu igru. Sigurno je da smo se iscrpili u meču sa Nexeom. Nije nam odgovaro njihov tempo, koji nismo mogli zaustaviti – izjavio je trener RK Borac, Ivan Čop, objavio je rkborac.rs.ba.

– Protiv Nexea smo se potrošili i naša kratka klupa je uticala na porza. Moram se osvrnuti na suđenje koje nije bilo ispravno. Smatram da sudije mogu da upropaste sport. Svirali su sve i svašta. Čestitam ekipi iz Bresta koja je zasluženo slavil – rekao je Ratko Nikolić.

– Kratka klupa Borca i umor njihovih ključnih igrača je presudila da slavimo u Boriku. Očigledno je njihov prethodni meč sa ekipom iz Našica ostavio traga. Mi smo igrali Evropu i nismo u prvom dijeli tempirali formu, što smo kasnije ispravili. Naša taktika da zaustavimo duo Trivundža – Nikolić urodila je plodom. Mislim da publika u Boriku nije imala priliku gledati lijep rukomet. Nisam zadovoljan igrom svog tima, ali je najavažnije da smo upisali nove bodove – rekao je Željko Babić.

– U prvom dijelu meča smo pali i nismo ispoštavli sve ono što smo dogovorili u svlačionici. Mislim da smo bili umorni zbog velikog broja utakmica. Ipak smo kako je odmicala utakmica podigli nivou igre i zasluženo osvojili bodove – dodao je Robert Markotić.

Najefikasniji u redovima “crveno-plavih” bio je Obradović sa 7 golova, dok je kod gostiju Špiler postigao 9 pogodaka.