BANJALUKA, 10. decembra – Dobre partije Banjalučana u jesenjem dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine, mogle bi da dovedu do odlazaka polovine standardnih prvotimaca.

Brojni klubovi i menadžeri se raspituju za fudbalere crveno-plavih Asmira Avdukića, Srđana Grahovca, Aleksandra Subića i Aleksandra Radulovića, a već su na probe otišli Boris Raspudić u Brunej, odnosno Joco Stokić u Južnu Koreju, piše list “Press RS”.

“Raspudić je još u Bruneju, a svi u klubu se nadamo da će sklopiti dobar angažman. Njemu u ugovoru stoji klauzula da u slučaju odlaska u inostranstvo nema obeštećenja, ali je on to svojim igrama i ponašanjem zaslužio. Njemu su vrata Borca uvijek otvorena”, izjavio je za banjalučki list direktor Borca Stanoja Štrbac.

Što se tiče Stokića, još nije poznato da li je prvi strijelac crveno-plavih napravio dogovor u Južnoj Koreji, ali će klub sa Gradskog stadiona dobiti obeštećenje u slučaju transfera. Nezvanično riječ je o sumi od 50 do 100 hiljada evra.

Na meti brojnih menadžera su i Avdukić, Grahovac, Subić i Radulović…

“Za njih četvoricu su se najviše raspitivali, ali nijedna konkretna ponuda nije stigla na našu adresu. Svi imaju važeće ugovore, ali klub nikome neće praviti probleme u slučaju dobre ponude. Ali, za njih postoji i odgovarajuće obeštećenje”.

SUSPENZIJA I NOVČANA KAZNA ZA STOKIĆA

Štrbac je takođe otkrio da je golgeter “Velikana iz Platonove” Stokić suspendovan i novčano kažnjen zbog odlaska u Južnu Koreju bez dozvole kluba.

“Nikome se nije javio, ne znamo šta je uradio u Južnoj Koreji. Otišao je bez dozvole i zbog toga je suspendovan, a potom i novčano kažnjen. Ne zaboravite da je namjerno dobio treći žuti karton protiv Olimpika da bi otišao na probu. Zato nije mogao da igra na derbiju protiv Željezničara, a s njim u timu bi mogli barem do boda na Grbavici”, podvukao je direktor Borca.