BANJALUKA, 25. novembra – Borac je u duel protiv Olimpika ušao oslabljen neigranjem Raspudića, Grujića i Žižovića, ali sa imperativom da osvoji tri boda u posljednjoj utakmici ove kalendarske godine pred svojim navijačima. U 6. minuti prva velika prilika za domaće, Dujaković je probio po desnoj strani i izvrsno centrirao, a Predragović sa pet metara glavom ne uspijeva zatresti mrežu Hamzića. Gosti su uzvratili preko bzonogog Kokota, koji je poslao prizeman centaršut na peterac, ali je Duljević za malo zakasnio.

Nova šansa za Borac u 13. minuti. Korner je izveo Grahovac a Dujaković neometan sa 7 metara glavom šalje loptu pored gola. U 20. minuti Stokić je pokušao iz daljine, Hamzić je uz male probleme ukrotio njegov šut. Agilni Dujaković je još jednom bio prebrz za svoje čuvare, odlično je centrirao, a Hamzić u posljednji trenutak interveniše ispred Stokića i Predragovića, objavio je sportlive.ba.

Najbolju priliku za Olimpik u prvom poluvremenu propustio je Kokot, šutirao je iskosa sa lijeve strane ali je Avdukić odlično intervenisao. U 44. minuti je viđena identična situacija, ovaj put udarac Kapića brani Avdukić. I drugo poluvrijeme je počelo prilikom Borca, ponovo je Predragović ciljao glavom, ali je bio neprecizan. U 63. minuti hladan tuš za domaće navijače. Muharemović je izveo slobodan udarac, odlično centrirao na peterac gdje je najviši Torlak i glavom matira Avdukića za 0:1.

Odmah nakon toga u igru ulaze Stefan Dujaković i Perović umjesto Predragovića i Žuržinova. Stokić je uputio pravu bombu u 77. minuti, ali je Hamzić uspio krajnjim naporom da izbaci loptu u korner.  Sedam minuta kasnije najbolji strijelac Borca ove sezone je pokušao iz slobodnog udarca, lopta je zakačila mrežu sa gornje strane. Ostalo je 0:1, rezultat kojim je Olimpik produžio svoju seriju nepobjedivosti na gostujućim terenima.

BORAC – OLIMPIK 0:1

strijelac: 0:1 Torlak (63). stadion: Gradski. gledalaca: 2000. sudija: Tomislav Čuić (Tomislavgrad). žuti kartoni: Stokić, Žarić, Đelmić, Si. Dujaković (Borac), Duljević, Vidović, Odović, Muharemović (Olimpik)

BORAC: Avdukić, Si. Dujaković, Runić, Žarić, Subić, Radulović, Grahovac, Žuržinov (od 66. minute St. Dujaković), Predragović (od 66. minute Perović), Đelmić, Stokić. Trener: Dragan Jović.

OLIMPIK: Hamzić, Regoje, Kokot (od 55. minute Odović), Muharemović, Duljević, Rahmanović (od 81. minute Durak), Kapić (od 90. minute Smajić), Torlak, Rizvanović, Vidović, Bibić. Trener: Faik Kolar.