BANJALUKA, 06. februara – Rukometaši Borca m:tel poraženi su u Skoplju od Metalurga sa 18:36 (6:16) u okviru 13. kola SEHA Gasprom Južni tok lige.

“Crveno-plavi” do posljednjeg dana nisu znali hoće li uopšte putovati u Makedoniju na utakmicu zbog štrajka igrača. Međutim, rukometaši su odlučili da zaigraju iz ljubavi prema klubu, koji bi se neodigravanjem utakmice suočio sa kaznom u visini od 30.000 evra. Borac je u Skoplje doputovao bez ijednog treninga sa samo 13 igrača od kojih su trojica bili golmani. U takvim okolnostima protiv favorizovane ekipe Metalurga nisu imali šta da traže.

Banjalučani su se držali samo u prvih 15 minuta, kada je domaćin vodio sa 5:4. Uslijedila je serija Metalurga od 7:0, koji je do poluvremena poveo sa 16:6.

U drugom poluvremenu viđena je ista slika na terenu, domaćin je iz minuta u minut podizao tempo igre na koji igrači Borca nisu imali snage da odgovore. Prednost domaćina je konstantno rasla, da bi na kraju dostigla maksimalnih “plus 18”, 36:18.

– Nadam se da će se situacija u klubu popraviti i da nećemo morati više igrati utakmice bez treninga – istakao je trener “crveno-plavih” Ivan Čop.

Mladi rukometaš Borca Dean Šešić je naglasio da je ovo igračima banjalučkog kluba bio prvi kontakt sa loptom poslije više od mjesec dana, objavio je Glas Srpske.

– Protivnik je danas iskoristio sve naše greške. Kada se sve sabere i oduzme imajući na umu našu trenutnu situaciju, nismo igrali tako loše danas – istakao je Šešić.

Narednu utakmicu rukometaši Borca m:tel igraju u subotu 15. februara od 20 časova kada u dvorani “Borik” dočekuju beogradski Partizan.